Családon belüli erőszak vádja miatt kirúgott kapust igazolhat le a Budapest Honvéd

Családon belüli erőszak vádja miatt kirúgott kapust igazolhat le a Budapest Honvéd

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Fekő Ádám
Tetszett a cikk?

Jesse González az Egyesült Államok egyik legjobb kapusának számít, viszont májusban a felesége feljelentette családon belüli erőszak miatt, ezután kirúgta klubja, a Dallas, és a játékengedélyét is felfüggesztették az amerikai ligában.

Új kapus érkezhet Dallasból a Budapest Honvédhoz – írta a Nemzeti Sport. A hvg.hu is úgy értesült, a tervben van a 25 éves Jesse González leigazolása, akinek nyár óta nincs klubcsapata, holott a Transfermarkt adatai alapján 119 meccsen védett az FC Dallasban.

Látszólag semmi nem indokolja, hogy Budapestre igazoljon az amerikai-mexikói kettős állampolgár sportoló, azonban a klubja nem titkolta, miért rúgta ki augusztusban. A férfit májusban jelentette fel felesége családon belüli erőszak miatt, pár nappal később pedig a válókeresetet is benyújtotta. A feljelentés szerint González a Dallas melletti otthonukban fojtogatta és vonszolta feleségét.

Bár a tárgyalás még nem zárult le, az amerikai futballliga, a Major League Soccer azonnal felfüggesztette González játékjogát, augusztusban pedig felbontották a szerződését is Dallasban.

Azóta sem a Dallas, sem González nem kommentálta az eseményeket, utóbbi még a közösségi médiáról is eltűnt úgy, hogy előtte minden képén meg nem nevezett feleségével volt látható az Egyesült Államok egyik legjobban teljesítő kapusa.

A Budapest Honvéd honlapján még nem jelentették be a hírt, de a klub ügyeiben általában tájékozott Nemzeti Sport cikke után – melyben nem említik a kapus hátterét – megkerestük a klubot azzal, tisztában vannak-e potenciális játékosuk ellen folyó eljárással. Ha válaszolnak, azt közöljük.

A kispesti focicsapat igazolt már le balhés hátterű játékosokat: az utolsó bajnoki címből nagy részt vállalt Davide Lanzafame az olaszországi fogadási botránya elől menekült Budapestre 2013-ban (vádalku után azt eltiltással megúszta a csatár), 2019-ben pedig azután igazolták le Änis Ben-Hatirát, hogy fény derült kapcsolataira az iszlám szélsőségesekkel, ami véget vetett karrierjének a német Darmstadtnál.

Hozzászólások