Hogy jobban csússzon a sör, ajánlunk néhány ízletes ételt és természetesen az elkészítési trükköket és praktikákat sem felejtjük ki a sorból.

© sxc.hu
Sörös kakas:

Hozzávalók: 1,5 kg kakas (esetleg csirke), 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szem borókabogyó, 1 csomó petrezselyemzöld, késhegynyi bazsalikom, 3 evőkanál olaj, kb. 5 dl sör, 1 csapott evőkanál liszt, só, feketebors.

Elkészítés: A fogyasztás előtti napon fele akkora darabokra vágjuk a kakast (vagy csirkét), mint amikor paprikás csirkét készítünk. Mély tálba tesszük, közzé keverjük a megtisztított, karikára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a kockákra vágott vöröshagymát. Tört fokhagymával, borókabogyóval, apróra vagdalt petrezselyemzölddel és bazsalikommal ízesítjük, majd leöntjük annyi sörrel, hogy ellepje. Egy napig hűtőszekrényben érleljük.

Másnap egy lábasban megforrósítjuk az olajat, átsütjük rajta a levétől leitatott húsdarabokat, sózzuk, borsozzuk. Egy kevés páclevet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Végül 0,5 dl hideg páclével simára keverünk 1 csapott evőkanál lisztet, besűrítjük vele a pecsenye levét, és néhány perces forralás után sült burgonyával tálaljuk.


© Kovács Gábor
Libatöpörtyűs pástétom:
Hozzávalók: 60 dkg libatöpörtyű, 1 fej vöröshagyma, 6 db keményre főtt tojás, 1 fej zöldsaláta, 1 citrom, 5 dkg mustár, kakukkfű, só.



Elkészítése: A pirosra sütött friss libatöpörtyűt és a kemény tojásokat apró lyukú húsdarálón ledaráljuk. Megsózzuk, hozzáadjuk a mustárt, a kakukkfüvet, a lereszelt vöröshagymát. Ezek után simára dolgozzuk. Tányérokra adagoljuk, megformáljuk, citromszeletekkel, salátalevéllel díszítjük. Tálalásig hűtőben tartjuk.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Kovács Gábor Gasztro

Haxen Király Sörház-Étterem

Autentikus díszletek között ehetjük degeszre magunkat csülökkel és más bajor finomsággal, sőt hozzá még néhány korsó aljára is nézhetünk. A sörválaszték itt gazdag.

Kovács Gábor Gasztro

A jó sör nemcsak ízletes, hanem szép is

Mitől jó egy sör? Az igazi műkedvelők erre a kérdésre kapásból tudják a választ: ha jól esik inni, a habja tartós és finom állagú, íze harmonikus és tiszta.

Kovács Gábor Gasztro

Amszterdam, a sörparadicsom

Szinte elképzelhetetlen, de Hollandia – ma a világ egyik legnagyobb sörexportőre –valaha sört importált: a holland hajósok rendszeresen szállítottak sajtot, vajat, halat Hamburgba, s hogy kihasználják a tengerjárók kapacitását, jóféle német sörrel megrakodva fordultak vissza.

Kovács Gábor Gasztro

A hollandok trappistája

Évszázadokkal ezelőtt még Európa számos kolostorában főztek sört. A sajtjukról is híres trappisták a legismertebb sörfőző barátok. Belgiumban öt trappista kolostorban készítenek sört a szerzetesek, a hatodik a határ túloldalán, Hollandiában található.

Zöldre festették a folyót Chicagóban Szent Patrik napján - videó

Zöldre festették a folyót Chicagóban Szent Patrik napján - videó

Mészárlás Új-Zélandon: vészforgatókönyvet vett elő a YouTube

Mészárlás Új-Zélandon: vészforgatókönyvet vett elő a YouTube

Lesz politikai reklám a kampányidőszakban az RTL Klubon

Lesz politikai reklám a kampányidőszakban az RTL Klubon

Véletlenül annyi vécépapírt rendelt 12 éve egy német város, hogy most fogyott el

Véletlenül annyi vécépapírt rendelt 12 éve egy német város, hogy most fogyott el

Jön az újfajta fogamzásgátló, bár kissé őrülten hangzik, hogyan működik

Jön az újfajta fogamzásgátló, bár kissé őrülten hangzik, hogyan működik

Űrhajóablakra is lehet licitálni az Európai Űrügynökség árverésén

Űrhajóablakra is lehet licitálni az Európai Űrügynökség árverésén