szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az idei Rozmaring-díjakat Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója adta át a vendégeket a legízlésesebb környezettel, kulturált, esztétikus miliővel váró magyarországi vendéglők vezetőinek.

A Rozmaring díjat azok az éttermek kapják, amelyek mind gasztronómiai kínálatukkal, mind igényes környezetükkel kivívják a turisztikai szakemberek és a Virágos Magyarországért mozgalom zsűrijének az elismerését.

A 2008. évi kitüntetéseket a következő éttermek nyerték el: Napraforgó étterem, Cserszegtomaj, Remete Pince és Étterem, Vác, Kondorosi Csárda, Békés, Bagolyvár étterem, Pécs, Tuba Tanya, Hajdúszoboszló, Kortyolda söröző, Miskolc, Etyeki Vendégfogadó, Zöld Elefánt, Zalaapáti, Öreg Pákász, Poroszló.

A díjátadásra a közelgő miskolci kocsonyafesztivál keddi tájékoztatóján került sor. A vezérigazgató rövid beszédében kiemelte a Virágos Magyarországért verseny fontos szerepét a kulturált településkép kialakításában, a vendégbarát országkép megteremtésében és hangsúlyozta  jelentőségét 2009-ben, a Kulturális Turizmus Évében.

A mozgalom évek óta figyeli és ösztönzi a virágokkal teleültetett, igényes, korszerű településarculat létrehozását.

A közelmúltban a verseny szervezői tovább léptek: a Rozmaring-díj megteremtésével azon vendéglátóhelyek tulajdonosainak munkáját kívánják díjazni, akik felismerték, hogy a szép növényekkel díszített, gondozott környezet a kiváló gasztronómiai választékkal együtt, fokozza az éttermek vonzerejét és hozzájárul a turisztikai kínálat színvonalának emeléséhez is.

A Rozmaring díjat turisztikai régiónként minden évben egy-egy étteremnek ítélik oda.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!