Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
[{"available":true,"c_guid":"1295f768-6cc0-478a-bcb5-df8968584d9c","c_author":"HVG","category":"360","description":"Egy európai felhasználók körében végzett felmérés eredményei modellektől függetlenül rámutatnak, hogy általában milyen problémák vannak a mobilos portréképekkel.","shortLead":"Egy európai felhasználók körében végzett felmérés eredményei modellektől függetlenül rámutatnak, hogy általában milyen...","id":"20250606_hvg-okostelefonos-portre-mod-problemak-fenyviszonyok","image":"https://img.hvg.hu/Img/ffdb5e3a-e632-4abc-b367-3d9b3bb5573b/1295f768-6cc0-478a-bcb5-df8968584d9c.jpg","index":0,"item":"c25d613e-3835-46a1-b9db-d8796dfc1403","keywords":null,"link":"/360/20250606_hvg-okostelefonos-portre-mod-problemak-fenyviszonyok","timestamp":"2025. június. 06. 16:15","title":"Három gond is van az okostelefonnal lőtt portrékkal","trackingCode":"RELATED","c_isbrandchannel":false,"c_isbrandcontent":false,"c_isbrandstory":false,"c_isbrandcontentorbrandstory":false,"c_isbranded":false,"c_ishvg360article":true,"c_partnername":null,"c_partnerlogo":"00000000-0000-0000-0000-000000000000","c_partnertag":null},{"available":true,"c_guid":"19727309-47bc-44fb-bdf4-8f08d16c4c38","c_author":"hvg.hu","category":"gazdasag","description":"Nyugta vagy számla sem kell, elég, ha a terméket viszik vissza valamelyik áruházba, és a teljes vételárat megkapják a vásárlók. ","shortLead":"Nyugta vagy számla sem kell, elég, ha a terméket viszik vissza valamelyik áruházba, és a teljes vételárat megkapják...","id":"20250606_ikea-termekvisszahivas-spatula","image":"https://img.hvg.hu/Img/ffdb5e3a-e632-4abc-b367-3d9b3bb5573b/19727309-47bc-44fb-bdf4-8f08d16c4c38.jpg","index":0,"item":"82709043-0334-4d8c-8c75-931382f79711","keywords":null,"link":"/gazdasag/20250606_ikea-termekvisszahivas-spatula","timestamp":"2025. június. 06. 11:08","title":"Konyhai spatulát hív vissza az IKEA","trackingCode":"RELATED","c_isbrandchannel":false,"c_isbrandcontent":false,"c_isbrandstory":false,"c_isbrandcontentorbrandstory":false,"c_isbranded":false,"c_ishvg360article":false,"c_partnername":null,"c_partnerlogo":"00000000-0000-0000-0000-000000000000","c_partnertag":null},{"available":true,"c_guid":"472c251a-9d75-4d3f-9707-7649d0e6f54e","c_author":"Révész Sándor","category":"360","description":"Thomas Mann korának egyik, vagy a legnagyobb hatású írója volt. Settembrini, Naphta, Cippola, Leverkühn, József, Aschenbach és Kröger – kis- és nagyregényei alakjainak elhíresült mondatai mélyen beépültek a világ szellemi életébe. Súlyos konfliktusok kísérték végig az életét. Magyarországon volt olyan is, hogy átkozták, de kiadták, és olyan is, hogy magasztalták, de nem adták ki.","shortLead":"Thomas Mann korának egyik, vagy a legnagyobb hatású írója volt. Settembrini, Naphta, Cippola, Leverkühn, József...","id":"20250606_Thomas-Mann-1875-1955-150-eve-szuletett-nacizmus-masodik-vilaghaboru-jozsef-attila","image":"https://img.hvg.hu/Img/ffdb5e3a-e632-4abc-b367-3d9b3bb5573b/472c251a-9d75-4d3f-9707-7649d0e6f54e.jpg","index":0,"item":"15b947c2-b909-4023-a60a-9aa510612b2b","keywords":null,"link":"/360/20250606_Thomas-Mann-1875-1955-150-eve-szuletett-nacizmus-masodik-vilaghaboru-jozsef-attila","timestamp":"2025. június. 06. 18:07","title":"Egy gyilkosság állította örökre a demokrácia mellé – 150 éve született Thomas Mann, aki utolsó németországi fellépésével is vihart kavart","trackingCode":"RELATED","c_isbrandchannel":false,"c_isbrandcontent":false,"c_isbrandstory":false,"c_isbrandcontentorbrandstory":false,"c_isbranded":false,"c_ishvg360article":true,"c_partnername":null,"c_partnerlogo":"00000000-0000-0000-0000-000000000000","c_partnertag":null},{"available":true,"c_guid":"285b5921-0549-4965-9db3-cee67d37d6bc","c_author":"hvg.hu","category":"elet","description":"A humorista időben kapott orvosi segítséget, egy új klímakészüléket ajánlott fel a kórháznak, nyáron pihen. ","shortLead":"A humorista időben kapott orvosi segítséget, egy új klímakészüléket ajánlott fel a kórháznak, nyáron pihen. ","id":"20250607_Szivizomgyulladasa-van-Kiss-Adam-humoristanak-a-fellepesei-szunetelnek","image":"https://img.hvg.hu/Img/ffdb5e3a-e632-4abc-b367-3d9b3bb5573b/285b5921-0549-4965-9db3-cee67d37d6bc.jpg","index":0,"item":"dd13be20-a945-40d8-b8c5-2b55f631f72d","keywords":null,"link":"/elet/20250607_Szivizomgyulladasa-van-Kiss-Adam-humoristanak-a-fellepesei-szunetelnek","timestamp":"2025. június. 07. 10:08","title":"Szívizomgyulladása van Kiss Ádám humoristának, a fellépései szünetelnek","trackingCode":"RELATED","c_isbrandchannel":false,"c_isbrandcontent":false,"c_isbrandstory":false,"c_isbrandcontentorbrandstory":false,"c_isbranded":false,"c_ishvg360article":false,"c_partnername":null,"c_partnerlogo":"00000000-0000-0000-0000-000000000000","c_partnertag":null},{"available":true,"c_guid":"458669a2-8f1f-4895-93ea-24df7953e664","c_author":"Domány András","category":"itthon","description":"A súlyos eljárási hibát orvosolták, de még így is az Alkotmánybíróságon köthet ki a jogszabály.","shortLead":"A súlyos eljárási hibát orvosolták, de még így is az Alkotmánybíróságon köthet ki a jogszabály.","id":"20250605_torveny-sulyok-veszelyhelyzet-formai-hiba-sulyok-tamas","image":"https://img.hvg.hu/Img/ffdb5e3a-e632-4abc-b367-3d9b3bb5573b/458669a2-8f1f-4895-93ea-24df7953e664.jpg","index":0,"item":"f61571eb-bba7-4e81-86dd-235f5dc2ce6d","keywords":null,"link":"/itthon/20250605_torveny-sulyok-veszelyhelyzet-formai-hiba-sulyok-tamas","timestamp":"2025. június. 05. 16:40","title":"Kijavították a törvényt, amit Sulyok visszadobott, de lehet vele egy komoly probléma","trackingCode":"RELATED","c_isbrandchannel":false,"c_isbrandcontent":false,"c_isbrandstory":false,"c_isbrandcontentorbrandstory":false,"c_isbranded":false,"c_ishvg360article":false,"c_partnername":null,"c_partnerlogo":"00000000-0000-0000-0000-000000000000","c_partnertag":null},{"available":true,"c_guid":"53776b82-411b-40b8-b8c1-754c2df9bec6","c_author":"hvg.hu","category":"gazdasag","description":"Az átlagnyugdíj 240 ezer forint fölött van, de 800 ezer nyugdíjas az alapvető megélhetéshez sem kap eleget.","shortLead":"Az átlagnyugdíj 240 ezer forint fölött van, de 800 ezer nyugdíjas az alapvető megélhetéshez sem kap eleget.","id":"20250605_A-nyugdijak-harmada-a-letminimumot-sem-eri-el","image":"https://img.hvg.hu/Img/ffdb5e3a-e632-4abc-b367-3d9b3bb5573b/53776b82-411b-40b8-b8c1-754c2df9bec6.jpg","index":0,"item":"daf5ccd0-8d01-45fc-8706-d0e561e3e24a","keywords":null,"link":"/gazdasag/20250605_A-nyugdijak-harmada-a-letminimumot-sem-eri-el","timestamp":"2025. június. 05. 16:15","title":"A nyugdíjak harmada a létminimumot sem éri el","trackingCode":"RELATED","c_isbrandchannel":false,"c_isbrandcontent":false,"c_isbrandstory":false,"c_isbrandcontentorbrandstory":false,"c_isbranded":false,"c_ishvg360article":false,"c_partnername":null,"c_partnerlogo":"00000000-0000-0000-0000-000000000000","c_partnertag":null},{"available":true,"c_guid":"b0fb287b-7d95-4027-9e66-4372d613e960","c_author":"HVG","category":"gazdasag","description":"A külügyminiszter gazdasági együttműködésről tárgyalt a közép-amerikai országban.","shortLead":"A külügyminiszter gazdasági együttműködésről tárgyalt a közép-amerikai országban.","id":"20250605_szijjarto-salvador","image":"https://img.hvg.hu/Img/ffdb5e3a-e632-4abc-b367-3d9b3bb5573b/b0fb287b-7d95-4027-9e66-4372d613e960.jpg","index":0,"item":"8751d11a-f402-4e46-b3a1-521140b5699e","keywords":null,"link":"/gazdasag/20250605_szijjarto-salvador","timestamp":"2025. június. 05. 21:19","title":"Szijjártó szerint Magyarország és El Salvador együtt vívja a józan ész forradalmát","trackingCode":"RELATED","c_isbrandchannel":false,"c_isbrandcontent":false,"c_isbrandstory":false,"c_isbrandcontentorbrandstory":false,"c_isbranded":false,"c_ishvg360article":false,"c_partnername":null,"c_partnerlogo":"00000000-0000-0000-0000-000000000000","c_partnertag":null},{"available":true,"c_guid":"7878ebe5-53a6-4e26-9b33-e56c4fa7a44b","c_author":"Folk György (EUrologus)","category":"eurologus","description":"Miközben Magyarországon a drogfogyasztók büntetésének fokozása és a kábítószerekről zajló konstruktív társadalmi párbeszéd kormányzati ellehetetlenítése zajlik 2025-ben, addig a csütörtökön Lisszabonban bemutatott 2025-ös EU-drogriport megbízható adatokkal igyekszik a bel- és igazságügyi munka mellett a egészségügyi szempontokat, ártalomcsökkentést, kannabiszlegalizációt sőt, a pszichedelikus kutatásokat is elősegíteni a tagállamokban.","shortLead":"Miközben Magyarországon a drogfogyasztók büntetésének fokozása és a kábítószerekről zajló konstruktív társadalmi...","id":"20250605_drog_kabitoszer_EU-heroin_opium","image":"https://img.hvg.hu/Img/ffdb5e3a-e632-4abc-b367-3d9b3bb5573b/7878ebe5-53a6-4e26-9b33-e56c4fa7a44b.jpg","index":0,"item":"92e41df4-c353-4901-9a7f-b58507a819ed","keywords":null,"link":"/eurologus/20250605_drog_kabitoszer_EU-heroin_opium","timestamp":"2025. június. 05. 18:56","title":"Kritizálja a magyar drogpolitikát az EU legfrissebb jelentése","trackingCode":"RELATED","c_isbrandchannel":false,"c_isbrandcontent":false,"c_isbrandstory":false,"c_isbrandcontentorbrandstory":false,"c_isbranded":false,"c_ishvg360article":false,"c_partnername":null,"c_partnerlogo":"00000000-0000-0000-0000-000000000000","c_partnertag":null}]
Szállodasoron tett körutunk legújabb állomásán visszatértünk a Dunakorzóra. Ezúttal a Budapest Marriott Hotel Peppers! Mediterranean Grill éttermében jártunk.
A hely
A Peppers! tökéletesen elüt berendezésében (is) más ötcsillagos szállodák éttermeitől. A megszokott, letisztult eleganciát itt fiatalos dinamizmus, vibráló színek, extravagáns megoldások váltják fel. A falakat hatalmas fotók díszítik, műanyag és súlyos, színes üveg ellensúlyozza a fa és a meleg tónusú bőrök természetességét.
A személyzet
Az ebéd során Török Gábor felszolgálónk lelkesen ajánja az étlapról kedvenc fogásait. Kimerítően, de semmiképpen sem tolakodóan magyaráz a tányérunkon található ételekről, és észrevétlenül terem asztalunk mellett, ha kiürülni látszik poharunk. Kifogástalan munkát végez. Nem egyszer felülírva a konyha teljesítményét.
Az étlap
Tekintse meg galériánkat!
fotóBONDY
A Peppers! a modern trendeknek megfelelően viszonylag szűk étlappal dolgozik, melyen elsősorban a mediterrán konyha fogásait vonultatja fel. Tészták, könnyű saláták, grillezett húsok és a tenger gyümölcsei adják a választék javát. De tekintettel a szálloda külföldi vendégeire, itt sem hiányozhat a gulyásleves, a paprikás csirke vagy a libamáj. Az étterem business lunchot is kínál, az állandó étlaphoz illeszkedő két fogásért 2100, három fogásért 2500 forintot számolnak fel.
A kínálat
Az étteremnek jelen pillanatban nincsen konyhafőnöke. Az éppen szolgálatban lévő séf, Harsányi Antal állítja össze számunkra a degusztációs menüt. Kedvcsinálónak sült paprikakrém és chilis-fokhagymás olaj érkezik frissen sütött, ropogós kenyérrel. Máris megéheztünk. Nem kell sokáig várnunk az előételekre, egy remek mediterrán ízelítő gördül elénk. A tálon San Daniele sonka és Jamón Serrano, olasz szalámi, Grana Padano sajt, ecetes gomba és olíva. Ide sorol a roston sült paprika babpürével és tökmagolajjal – telitalálat. Egyszerű és nagyszerű. Még ha – ízlésünk szerint – a babpüré egy leheletnyivel több fűszert is elbírt volna. Ugyancsak remekel az előételek vonulatában a gambas al pilpil, azaz az olivaolajban párolt fokhagymás rák. Természetesen nem maradhat el az előételek állandó szereplője, a libamáj sem. Kivételesen nem a legtöbb étteremben mostanában gyümölccsel kínált módon, hanem pirított toszkánai kenyéren lilahagymával és paprikával. Végre egy kis változatosság. Az előételek sorát a parázson sült bruscetta zárja marinált paradicsommal – elronthatatlan fogás, biztos befutó.
A főételeket az eddigiek alapján rendkívül nagy várakozással fogadjuk – sajnos komoly csalódásokat elszenvedve. Ezúttal elmondhatjuk, hogy inkább a szemnek, mint a szájnak készültek az ételek (lásd galériánkat). A grillezett óriásrák karamellizált édesköménnyel és fokhagymás, citromos mártással még korrekten szerepel, a rák az előételhez hasonlóan, jó állagú, és az édesköménnyel kielégítő párost alkot. A roston sült fogas citromos, olivás dresszinggel azonban már közel sem nyerő. Az első falatok után fintorgunk. Még megpróbálunk egy-kétszer nekiveselkedni, de végül eltoljuk magunk elől az ehetetlenül sós halat. Ritka belefutás. Hátha a következő. Jön is a felmentő háztáji libamáj meleg brióssal és pálinkával párolt szőlővel. No lám, azért itt is hozzák a máj-gyümölcs párosítást. A libamájszelet tökéletes állagú, íze szépen harmonizálna a szőlővel. Ám agyonnyomja a barnamártás, amely nemcsak a tányéron, hanem az egészen fura állagú brióson – melyet szintén meghagyunk – is dominánsan uralkodik.
Ugyancsak a barnamártásé a főszerep a ropogós kacsamellnek nevezett fogás tányérján, melyet balzsamos mogyoróhagymával kínálnak. Sajnos a kacsamell roppant távol áll az ideális állapottól. A dijoni mustáros, zöldbabbal kísért bárányborda az újabb csalodás. Elég lett volna a zöldbab... A hús túl a rozéságon, szinte nyers, ízét megint a barnamártás uralja. Egy ennyire szűk választékban ilyen gyakran alkalmazni a barnamártást nem egyszerűen fantáziátlanság. Joggal merül fel a gyanú, hogy vajon milyen hiányosságokat próbálnak elfedni az egyenízzel? A főételek sorában az utolsó kisérlet: laskagombával és chorizo kolbásszal kínált borjúérmék. A hús megint jóval szárazabb a kelleténél. A köret rukolás burgonyapüré illetve hagymás, olivás burgonya. Ez utóbbi kifejezetten finom, tartalmas, jó állagú. Megint csak arra mutat, hogy a konyha jelen állapotában a legegyszerűbb dolgokat képes magabiztosan megvalósítani.
A desszertekhez érkezve némi feszültség lesz rajtunk úrrá. Mindenki tudja, hogy mennyire sok múlik az utolsó fogáson. Szerencsére itt azért tudott javítani a Peppers!. Gazdag ízelítőt kapunk a desszeretskálából. A karamellizált ananásszal kísért crème brulée teljesen korrekt. Bár, szerény véleményünk szerint, felesleges egy önmagában tökéletes édességet (crème brulée) bármivel is (karamellizál ananász) turbozni. A napi ajánlat desszertje a fahéjas cukros csokoládéfánk, amit érdemes lenne felvenni az állandó kínálatba, biztosan sok rajongót gyűjtene. Az égetett tészták sok helyen fojtódnak olajba, itt ennek nyoma sincs, ideális állagú, nagyon finom. Abszolút korrekt a csokoládés Amaretto öntettel gazdagított, fagylalttal töltött palacsinta is. Viszont a csokoládé szuflé sokkal inkább tűnik brownie-nak – a kellemes folyósság helyett diódarabokba és határozott korpuszba "botlunk". Tökéletes viszont mind az állaga, mind az íze a panna cottának, melyet vaníliakrém és mandulás karamell kísér. A nap legfinomabb desszertje címéért vele holtversenyben indul a tejpuding, a ház csöpp tejszínnel készült szilvaszorbéjával, mely már a nyár felé tereli a gondolatainkat. Felsóhajtunk, mondják, minden jó, ha a vége jó. Kívánjuk, hogy mihamarabb találja meg a Peppers! azt a konyhafőnőköt, aki kihozza egyszerűségéből a nagyszerűséget.
A budapesti luxusszállodák éttermeivel ismerkedő sorozatunk következő állomásán, a Kempinski Hotel Roland Holzer vezette éttermébe, a Ristorante Giardinóba tértünk be néhány fogásra.
Két férfi - Yang Zhi Jun és Vincent Astier. Két étterem – Rickshaw Restaurant és Brasserie Royale. Két ízvilág – távol-keleti és francia. A luxusszállodák éttermeit bemutató sorozatunkban a Corinthia Grand Hotel Royal világkonyháiba lestünk be.
Utunk ezúttal a Budai Várba vezetett, sorozatunk mostani állomása a Hilton Budapest, ahol az idén áprilisban új éttermet nyitottak meg. Az Icont vesszük górcső alá.
Új sorozatunkban budapesti szállodák vendéglátóhelyeit mutatjuk be. Szerzőnk nemcsak tollforgató, de képzett szakács is. Nem tesztel, csupán értően kalauzol. Elsőként a 2006-ban kapuit újra megnyitó New York palotába, azaz a Boscolo Hotelba vitt az útja.
Sorozatunk második állomása a budapesti Four Seasons Hotel, azaz a Gresham-palota. Kitűnő olasz-magyar konyhájáról hírneves étterme, a Páva a közelmúltban zárt be,illetve alakult át rendezvényteremmé. Így különösen érdekelt minket, át tudja-e venni az étterem szerepét a Gresham Kávéház .