szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új séf vezeti a konyhát április 1-től a Hertelendy Kastélyban: Stefan Gebhardt, aki a berencsepusztai Chateau Visz-ből igazolt át Magyarország egyetlen Relais & Châteaux szállodájába.

„Mostantól az ország egyik legelismertebb séfjének ételkülönlegességeit az ország legelegánsabb kastélyában szolgáljuk majd fel. Stefan Gebhardt tapasztalata és tudása alapján vendégeink világszínvonalú gasztronómiai élményben részesülhetnek” – még annak is, aki figyelemmel kíséri a hazai gasztronómiai élet eseményeit, kicsit zavarba ejtő lehetne ez a kinyilatkoztatás, ha nem tennénk hozzá, hogy ezúttal a Kutas-kozmapusztai Hertelendy Kastélyszálló igazgatója ajánlotta imigyen a sajtó illetve a nagyérdemű közönség figyelmébe új séfjüket.

Stefan Gebhardt, akiről most már elmondhatjuk, hogy „Somogyország szerelmese”, legutóbbi s mostani ténykedésének színterét mindössze 80 kilométer választja el egymástól. Nem egészen esztendeje még a Chateau Visz színeiben indult, ahol a fentiekhez hasonló méltatásokban volt része,mígnem a közelmúltban megköszönték az átmeneti időszakukban kifejtett,érdemi "kisegítő tevékenységét"... Aminek köszönhetően  meglehetősen rövid idő alatt az itteni éttermet az Alexandra Bor- és Étteremkalauz, a Dining Guide és a Népszabadság TOP 50 legjobb magyar étterem kiadványa egyaránt az első helyre rangsorolta,és elnyerte a DG Év étterme díját is.

Az új helyen – a Richard Nussel megalapozta kreatív gourmet konyhán – Gebhardt sous chefje Vida Anikó lesz, akivel az életben is egy párt alkotnak, és akivel az elmúlt évben már a Chateau Viszben is helyettes konyhafőnökként dolgozott együtt. Gebhardtnak nem ismeretlen a Relais&Chateux világa. Tisztában van  a  nemzetközi követelményrendszerrel, a magas szintű elvárásokkal, hiszen 2005-2006 között már dolgozott a szintén Relais & Châteaux tag Burg Schlitz Kastélyszállóban Németországban.

Amint nyilatkozta: „régi vágyam volt, hogy újra egy Relais & Châteaux-hoz tartozó kastélyban dolgozhassak, és ezért külön örülök, hogy erre ezentúl Magyarország egyetlen Relais & Châteaux tag szállodájában, a Hertelendy Kastélyban nyílik lehetőségem. Vida Anikóval együtt nagy várakozással tekintünk a Hertelendy Kastély konyhájának vezetésére, ahol tovább inspirál majd minket a környezet, az ott lévő lehetőségek, különös tekintettel az egyedülálló biokertészetre".

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!