szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az idén négy újabb Pezsgő Világ Est és ismét egy nagyobb szabású Pezsgő és Champagne Kóstoló Fesztivál várja majd mindazokat, akik rajonganak a buborékos nedűért, és szeretnék jobban megismerni a hazai és külföldi pezsgőket, proseccokat, cavakat, crémantokat.

Az idei első Pezsgő Világ Estre március 30-án, pénteken kerül sor a budapesti Hubay rendezvényteremben, ahol hétféle nyerspezsgőt kóstolhatnak meg az érdeklődők. A nyerspezsgő méthode traditionelle, azaz palackban erjedt és érlelt eljárással, expedícós likőr hozzáadása nélkül készülő különlegesen száraz (brut) pezsgőkülönlegesség, mely egyre népszerűbb hazánkban is. Aki többet szeretne tudni a témáról, az a Pezsgő Világ Esten kérdezhet a kiállítóktól, örömmel állnak az érdeklődők rendelkezésére és mindent elmondanak az egyes tételekről.

Akkor sincs gond, ha valaki a jogosítványára tekintettel csak plátói érdeklődést mutathat az italok iránt, vagy éppen ellenkezőleg,valamelyik pezsgőből egy pohárnál többet szeretne inni, pláne otthonra is vinne egy-egy palackot a kedvencéből, a helyszíni Pezsgő Világ Shopban a rendezvény ideje alatt igen kedvező áron lehet vásárolni a kóstolt tételekből.

Az italokhoz ezúttal is a Pezsgő Világ hivatalos séfje, Csizmazia László (CAFÉ 57, Porcellino Grasso) készíti majd a kóstoló falatokat. Akik részt vettek a legutóbbi rosé esten (Tíz különleges pezsgő), azok már ismerik kreatív és különleges étel párosításait, és biztosan ezúttal sem fognak csalódni kreációiban.

A rendezvényre belépők csak elővételben kaphatók, jegyárak és részletes információ: pezsgovilag.hu.

Kóstoló sor

Chateau Vincent Fantázia Brut Nature 2005

Vilmos körte San Daniele sonkával és fonott sajttal

Antech Blanquette de Limoux Brut Nature 2009

Réteslapban sütött zöldfűszeres házi túró sós tejföllel

Francois Brut Nature 2009

Citrommal marinált branzinó filé borsó csírával és ropogós kenyér kockával

Törley Chardonay Brut 2009

Hideg borjú sült só virággal, zöld almával és házi grissinivel

Codorniu Gran Plus Ultra

Mini briós libamájjal, dióval és trópusi gyümölcs chutney-val

Chateau Vincent Extra Brut 2001

Mazsolás krémes Burbon vaníliával és citrom zselével

Mailly Grand Cru Extra Brut

Kakaóvajban sütött bundás kalács mandarinnal és kesudióval

 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!