szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A párizsi nemzetközi élelmiszeripari kiállításon 29 ország 243 terméke közül tarolt a budaörsiek pisztrángja.

A párizsi SIAL a világ élelmiszeriparának az egyik legnagyobb seregszemléje. Az idén október 21-25. között 100 országból 5900 kiállító, 140 ezer látogató, 1500 újságíró vett részt a kiállításon. Évről évre az eseménysorozat csúcspontja a GLOBÁL díj átadása, melyet a SIAL d’Or termékversenyre hónapokkal korábban benevezett   innovatív termékek egyike nyerhet el. Az idén 243 várományosa volt a díjnak.

Ez az év emlékezetes marad a magyarok számára: a Budaörsi Halpiac egyik tulajdonosa, Palotás Péter vehette át a nagydíjat , melyet a versenybe nevezett innovatív kiszerelésű, sütőben süthető, fűszervajas magyar pisztrángjával nyert el.

A Budaörsi Halpiac által gyártott és fejlesztett SELFISH® Pisztráng tavasszal, Montrealban – a SIAL kategória válogatóján - elnyerte a „hűtött nem tejtermék” kategória díját, valamint a SIAL d’Or ország díjat is - ezt 29 ország 1-1 terméke kaphatja -, s ezek után most Párizsban a GLOBÁL díjat.

Wikipedia

A SELFISH® Pisztráng jelenleg nyolcféle kiszerelésben kapható. A termékcsalád minden tagja (http://plpseafood.hu/selfish-.html) szagmentes, cseppmentes, az eltarthatóságot meghosszabbító biztonságos, Cryovac csomagolásban kerül  forgalomba. A pisztrángok a csomagolással együtt megsüthetők, ráadásul az elkészítésükhöz segítséget ad a csomagoláson megjelenített recept, például a sütőfóliában sült pisztráng mandulás vajjal: http://plpseafood.hu/sutofoliaban-sult-pisztrang-mandulas-vajjal.html

A piac halfeldolgozó üzemébe naponta érkezik friss hal szállítmány a világ minden pontjáról. A cég gazdag friss hal választékát gyorsfagyasztott termékek is kiegészítik. A SIAL-díjas termékcsaládhoz elsősorban hazai halat használnak fel, a fő beszerzési forrásuk a lillafüredi pisztrángtenyésztő telep.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!