szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A párizsi nemzetközi élelmiszeripari kiállításon 29 ország 243 terméke közül tarolt a budaörsiek pisztrángja.

A párizsi SIAL a világ élelmiszeriparának az egyik legnagyobb seregszemléje. Az idén október 21-25. között 100 országból 5900 kiállító, 140 ezer látogató, 1500 újságíró vett részt a kiállításon. Évről évre az eseménysorozat csúcspontja a GLOBÁL díj átadása, melyet a SIAL d’Or termékversenyre hónapokkal korábban benevezett   innovatív termékek egyike nyerhet el. Az idén 243 várományosa volt a díjnak.

Ez az év emlékezetes marad a magyarok számára: a Budaörsi Halpiac egyik tulajdonosa, Palotás Péter vehette át a nagydíjat , melyet a versenybe nevezett innovatív kiszerelésű, sütőben süthető, fűszervajas magyar pisztrángjával nyert el.

A Budaörsi Halpiac által gyártott és fejlesztett SELFISH® Pisztráng tavasszal, Montrealban – a SIAL kategória válogatóján - elnyerte a „hűtött nem tejtermék” kategória díját, valamint a SIAL d’Or ország díjat is - ezt 29 ország 1-1 terméke kaphatja -, s ezek után most Párizsban a GLOBÁL díjat.

©

A SELFISH® Pisztráng jelenleg nyolcféle kiszerelésben kapható. A termékcsalád minden tagja (http://plpseafood.hu/selfish-.html) szagmentes, cseppmentes, az eltarthatóságot meghosszabbító biztonságos, Cryovac csomagolásban kerül  forgalomba. A pisztrángok a csomagolással együtt megsüthetők, ráadásul az elkészítésükhöz segítséget ad a csomagoláson megjelenített recept, például a sütőfóliában sült pisztráng mandulás vajjal: http://plpseafood.hu/sutofoliaban-sult-pisztrang-mandulas-vajjal.html

A piac halfeldolgozó üzemébe naponta érkezik friss hal szállítmány a világ minden pontjáról. A cég gazdag friss hal választékát gyorsfagyasztott termékek is kiegészítik. A SIAL-díjas termékcsaládhoz elsősorban hazai halat használnak fel, a fő beszerzési forrásuk a lillafüredi pisztrángtenyésztő telep.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pálinkás József pártja is csatlakozna az ellenzéki összefogáshoz

Pálinkás József pártja is csatlakozna az ellenzéki összefogáshoz

A Microsoft egy érdekes új funkcióval nehezítené a laptoptolvajok dolgát

A Microsoft egy érdekes új funkcióval nehezítené a laptoptolvajok dolgát

Anyja ölében ülve vezetett egy gyerek a Ferihegyi úton – videó

Anyja ölében ülve vezetett egy gyerek a Ferihegyi úton – videó