szerző:
R.A.
Tetszett a cikk?

Csak a pácról lesz szó. 4 napig érleljük a húst benne. Ha esni kezd a kénköves eső, akkor elkészítjük a steaket is.

Kétféle iskola létezik steak kérdésben. Az egyik – ide tartozik Jamie Oliver is – azt mondja, hogy a lehető legjobb minőségű húst vegyük meg, bánjunk szerényen a pácokkal és fűszerekkel, és süssük rózsaszínre. Azt mondják az iskola tagjai, hogy a kiváló minőségű hús eredeti ízét-szaftját kell kicsalogatnunk.

Wikipedia

A másik akadémia szerint a lehető legjobb minőségű húst vegyük meg és pácoljunk.

Az utóbbi iskolán belül ismerjük a sokórások, és a többnaposok eszmevonalát. Nevükben az ízük, az előbbiek csak órákra áztatná a ribeye-t, a sirloin-t vagy t-bone-t, a másik már bent felejti a hűtőben őket.

Most az utóbbihoz csatlakozunk. Pácoljon ma, majd amikor a világvége órái következnek, búcsúzzon el e világtól egy tökéletets steakkel.

Armageddon pác receptje

Hozzávalók:

1 evőkanál oliva olaj. Oliva olaj, nem napraforgó vagy más (gáz) olaj.

2 evőkanál szójaszósz. Lehet mustár is, igazándiból a sós ízt hozza a pácba.

2 evőkanál száraz vöröspor. Középárból, ne olcsó kategóriából.

2 evőkanál paradicsomszósz (nem ketchup!).

3 fokhagymagerezd. Lehet több is, uganis bizonyos háttérhatlmak szerint olyan nincs, hogy túl sok fokhagyma.

fektebors, chili paprika – összesen egy kávéskanál.

Elkészítés

Bármiben keverjük össze a hozzávalókat, ami nem fémedény.

Segít, ha össze is főzzük egy picit az elemeket. Nem létfontosságú, de ha mégis így döntünk, akkor a főzőedényből töltsük át cserépbe, és hagyjuk kihülni.

A pác felét töltsük egy tányérba. Erre fektetjük rá a szelet steaket, majd ráüntjük a másik felét a pácnak. Kapjon fedőt és a hűtőbe vele.

2 nap múlva fordítsuk meg a húst, kenegessük meg a tetejét a páccal.

Ha esni kezd a kénköves eső, akkor elkészítjük, de még nem mondjuk meg hogyan. Azt majd minden idők végén.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!