Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

MTI / hvg.hu Gasztro

A csehek már kicsiben szeretik

Bár a sörvilág zászlóshajójának még mindig Csehország számít, a "fedélzeten" időnként megkongatják a vészharangot, miszerint évek óta folyamatosan csökken az egy főre eső sörfogyasztás. Az ország apraja-nagyját összevéve nem is isznak már többet, mint 144 litert fejenként. Ezt is egyre inkább kicsiben és a kicsiktől szeretik.

hvg.hu Gasztro

Türelem halat terem a Lövőház utcában

A csalit jó félévvel ezelőtt dobták be a köztudatba. Azóta hétről hétre hírt adtak magukról a legnagyobb közösségi portálon. Mit mondjunk, a beetetés sikerült. Az első próbaüzemes hétvégén már talpalatnyi hely sem volt az új, budai fish&chips lelőhelyen.

hvg.hu Gasztro

“Megmondanám, ha undorító!”

Nem kellett egyetlen marhát sem levágni azért a hamburgerért, amit egy hónapja sütöttek ki Londonban. A hús ugyanis a Maastrichti Egyetem laborjában készült, amihez az élő szarvasmarha nyakából vett, úgynevezett szatellit sejteket speciális táptalajon, elektromos ingerekkel izomszövetté fejlesztettek. A tesztelők szerint a laborhús nem volt visszataszító, a magyarok ugyanakkor ódzkodnak a nem természetes hústól.

hvg.hu Gasztro

Háromszáz ezer forint három palack tokajiért

A Budavári Borfesztivál lecsengése hagyományosan a gálavacsorával kísért Jótékonysági Borárverés. A sorban az idei már a 15. volt, ezúttal szeptember 19-én a Magyar Tudományos Akadémia Budavári Szalonjában gyűltek össze az adakozó szellemű borkedvelők, hogy összekössék a kellemest a hasznossal.

Tossenberger Adél Gasztro

"Szemfényvesztés", "förmedvény" – a kézművesség csak marketingfogás?

Túlfüstölt-túlsózott hentestermékek, édesítőszeres savanyúságok, kovászt sosem látott kenyerek – hiába igyekeznek egyre több élelmiszert eladni a "kézműves termék" szlogennel, ez legtöbbször csak marketingfogás. Így látja legalábbis a Magyar Gasztronómiai Egyesület elnöke, Molnár B. Tamás, aki szerint a magyar fogyasztók jobban tennék, ha kevesebbet ennének, de jobbat. Véleményével pedig nincs egyedül.

MTI Gasztro

Drága, de nagyon menő most Kínában ez a süti

Az idei ünnepen sem hiányzik a család újraegyesülését jelképező kerek holdsütemény Kínában az asztalokról, még ha kevesebbet is ajándékoztak most belőlük. A központi vezetők ezt kérték ugyanis az emberektől.

hvg.hu Gasztro

Kávéscsészével a világ körül

Szeptember 29-e a kávé világnapja, amelynek alkalmából a kávézók és kereskedések akciókkal, különleges fajtakóstolókkal, izgalmas kávéitalokkal várják a vendégeket Európa számos országában és a tengerentúlon is.

MTI Gasztro

Vigyázat, óvatosan a gombákkal!

Az őszi gombaszedés utáni veszélyekre hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). Azt ajánlják, az összegyűjtött gombákat minden alkalommal mutassák meg gombavizsgálónak, hogy elkerüljék a mérgezéseket.

hvg.hu Gasztro

Mire lehet jó a kávé?

Hogy mennyire népszerűsíti a reggeli kávézást, azt nem tudjuk, de mindenesetre figyelemre méltó ötletnek tartjuk az 57 Restaurant rendhagyó művészeti pályázatát. Kávébabból, vagy akár főzött kávéból készített alkotásokat várnak, amelyekből novemberben kiállítást is szerveznek.

T.S. Gasztro

Nagy tűzhely és robotszakács

A legújabb technikai újdonságnak, a konyhai táblagépnek még annyi helyre sincs szüksége a polcon, mint egy átlagos szakácskönyvnek. Viszont felér egy egész gasztronómiai könyvtárral, és még félteni sem kell, ha főzés közben valami rácsöppen, csak be kell tenni a csap alá.

MTI Gasztro

Amit a boltban kidobnak, ebben a dán étteremben még megfőzik

Kidobásra szánt alapanyagból készült ételeket kínál egy új étterem Koppenhágában, amelyet az élelmiszerpazarlás elleni harc jegyében nyitottak meg kedden. A Rub og Stub nevű étterem társalapítója, Sophie Sales azt mondta: a vállalkozásban résztvevők konyhán vagy szupermarketben dolgoztak, és mind tanúi voltak, mennyi élelmiszer megy veszendőbe, és tenni akartak valamit ez ellen.

hvg.hu Gasztro

Főzés a világ körül - budapesti állomás

Shannon Bennett, a neves ausztrál séf inspirációt keres Főzés a világ körül című könyvéhez. Az új benyomásokat és ízélményeket egy világkörüli úton gyűjti be, amelynek során 20 városba látogat el. Szeptember 11-én Budapesten landolt.

hvg.hu Gasztro

Modernitás és tradicíó a tányéron

A nagy népszerűségnek örvendő EAT! Brussels fesztivált szeptember 13-15. között rendezték meg a belga főváros gyönyörű Bois de la Cambre parkjában. A látogatók nem csak Brüsszel legjobb vendéglátóhelyeivel találkozhattak. A nemzetközi gasztronómiát egy-egy szecsuáni,pekingi, katangai, ukrajnai, rabati, quebeci, szófiai, pozsonyi és budapesti étterem képviselte.

1
69 70 71 72 73
234
Adrien Brody magyarjára rásegített a mesterséges intelligencia A brutalistában

Adrien Brody magyarjára rásegített a mesterséges intelligencia A brutalistában

Balesetet szenvedett egy munkás a Gellért Szálló felújításán

Balesetet szenvedett egy munkás a Gellért Szálló felújításán

Vitézy a Mini-Dubajról: Ha tud élni a főváros az elővásárlási jogával, akkor élnie is kell!

Vitézy a Mini-Dubajról: Ha tud élni a főváros az elővásárlási jogával, akkor élnie is kell!

Tóth József MSZP-s polgármester fia lesz a Tisza Párt kampányfőnöke

Tóth József MSZP-s polgármester fia lesz a Tisza Párt kampányfőnöke

Balesetet szenvedett egy munkás a Gellért Szálló felújításán

Balesetet szenvedett egy munkás a Gellért Szálló felújításán

Gondatlan emberöléssel is meggyanúsították az illegális kecskeméti idősotthon vezetőjét

Gondatlan emberöléssel is meggyanúsították az illegális kecskeméti idősotthon vezetőjét

Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője: „Kirakatország vagyunk, Majomország”

Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője: „Kirakatország vagyunk, Majomország”

Trump a biztonságos MI-fejlesztésnek is véget vetett

Trump a biztonságos MI-fejlesztésnek is véget vetett

Kitetováltatta magát egy NAV-ellenőr, hogy ellenőrizze, ad-e számlát a szalon

Kitetováltatta magát egy NAV-ellenőr, hogy ellenőrizze, ad-e számlát a szalon

A címlapról ajánljuk