szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fed negyed százalékponttal emelte irányadó kamatát, 4,75 százalékra.

Az amerikai szövetségi tartalékbankrendszer (Fed) Nyíltpiaci Bizottsága (FOMC) kedden negyed százalékponttal 4,75 százalékra emelte irányadó célkamatát. A döntés megfelelt a piaci várakozásnak.

A kedden véget ért kétnapos FOMC-értekezlet előtt az elemzők úgy vélték, hogy hamarosan befejeződik a 2004 június vége óta tartó kamatemelési sorozat, aminek során a Fed mindegyik alkalommal 25 bázisponttal növelte a kamatot. A szakértők többsége szerint a FOMC legközelebbi, május 10-i ülésén lesz az utolsó, 25 bázispontú kamatnövelés.

Az utolsó csökkentés 2003. június 25-én volt, negyed százalékponttal 1,00 százalékra, 1958 óta a legalacsonyabbra. 2004 júniusig az alapkamat változatlan maradt 1,00 százalékon, azóta a mostani a 15-ik negyed százalékpontos emelés volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Megint gyengül a forint

A régióval együtt gyengül a forint, kedd reggel egy forinttal többet kértek az euróért, mint tegnap. A befektetők a FED kamatdöntésére várnak.

MTI Gazdaság

A zlotyval együtt gyengült a forint

Tovább gyengült a forint a bankközi devizapiacon, az eurót fél négy tájban 265,70/80 forinton jegyezték, több mint egy forinttal magasabban a 264,50/60 forintos hétfői árfolyamnál.

hvg.hu Gazdaság

Optimista az új Fed-elnök

Gazdasági növekedést vár az új Fed-elnök, Ben Bernanke. Alan Greenspan utódja kongresszusi meghallgatásán nem zárta ki az újabb kamatemelés lehetőségét.

MTI Gazdaság

Lemondott a Fed alelnöke

Más szakmai lehetőségeket kíván keresni, ezért távozik az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed alelnöke, Roger Ferguson.

MTI Gazdaság

Erősebb a forint

Hétfőn reggel 262,60/70 forinton jegyezték az eurót, ez egy forintos erősödés a péntek délutáni árfolyamnál. A FED keddi kamatdöntő ülése előtt valószínűleg gyengülni fog a forint.

Rejtett üzenetet tetetett a Fehér Ház weboldalára Joe Biden, több új funkció is érkezett

Rejtett üzenetet tetetett a Fehér Ház weboldalára Joe Biden, több új funkció is érkezett

Heteken belül jön az oltásigazolvány, lazításról egyelőre nem lehet szó

Heteken belül jön az oltásigazolvány, lazításról egyelőre nem lehet szó

A lengyeleknél már a 14. havi nyugdíjról szavaznak

A lengyeleknél már a 14. havi nyugdíjról szavaznak