A polgármesterek nem akadályozhatják meg a Megyeri híd átadását

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szeptember 30-án vélhetően akkor is forgalomba helyezik a Megyeri hidat, ha a szigetmonostori, illetve az újpesti, a szentendrei vagy a budakalászi önkormányzat a hatósági engedélyek visszatartásával megpróbálja megakadályozni az átkelőhely átadását – írta szerdán a Népszava.

Helyére emelik a Megyeri híd utolsó elemét. Az áthajtásnak a papírok
sem állhatják útját
© MTI - Kovács Attila
A lap szerint megvan a jogi lehetőség, hogy a települések által, a hozzájárulásuk fejében követelt fejlesztések elhalasztása esetén is átadhassák az építményt. A szakértők szerint azért is megkapja a működési engedélyét a Megyeri híd, mert az átkelő rendeltetésszerű használatának nem feltétele a Szigetmonostornak ígért kis híd megépülése.

Abban az esetben, ha végül Szigetmonostor hozzájárulása nélkül adják át a hidat, csupán az történhet meg, hogy a település perre viszi a dolgot az engedélyt kiadó Nemzeti Közlekedési Hatósággal, amiért az jóváhagyja a Megyeri híd forgalomba helyezését. Egyesek szerint ezt a pert nem az önkormányzat nyerné meg. A többi érintett önkormányzatnak pedig, amelyek szintén valamilyen a területükön történő beruházás elvégzéséhez kötnék az engedélyezést, hozzáértők szerint nincs jogi alapjuk a hozzájárulásuk megtagadására – fogalmaz a lap.