Három multi jön Budapestre?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Három világcég fontolgatja regionális központja Budapestre hozatalát, illetve egy közvetlen befektetést – legalábbis így értesült a Világgazdaság egy nemzetközi ingatlanos fórumon. Bajnai Gordon nagyon optimista.

A lap úgy tudja, hogy a francia Alstom egy körülbelül 160 munkahelyet magában foglaló egységet telepítene a magyar fővárosba egy körülbelül 5000 négyzetméteres irodabérleménybe, ez nem áthelyezés, hanem összevonás után jönne létre. A 3M egy logisztikai központ létesítését elemzi, a Christian Dior pedig a volt Balettintézetet szemelte ki. Egyik cég esetében sincs döntés, de az érdeklődés több mint határozott – mondta a lapnak Gulyás Kovács Gergely, a Budapest Business Region (BBR) elnöke Cannes-ban, a nemzetközi ingatlanos fórumon.

Előzőleg ezek a cégek is ott voltak azon a befektetői ebéden, amelyet a BBR a magyar fővárossal és a kormányzattal közösen rendezett. Ezen Bajnai Gordon gazdasági és fejlesztési miniszter azt mondta, hogy azért érdemes a multiknak Magyarországon letelepedni, mert költséghatékony a kínálat, stabil, kiszámítható és támogató a környezet. A befektetők maradásának jeleként értékeli a lap, hogy a tavalyi magyar befektetési piac legnagyobb tranzakcióját lebonyolító GLL egyik vezetője, Jochen Schnier a délutáni kerekasztal-beszélgetésen azt mondta: most is hisznek a magyar piacban, sikerült meggyőzni az alap tulajdonosait, hogy a külső pénzügyi segítséghez jutott Magyarország képes lesz megvalósítani a sokáig elhalasztott reformokat, így megint fellendülhet az ingatlanszektor is.