Közbeszerzést írtak ki a 2020-as olimpia mestertervének elkészítésére

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Budapest Főváros Önkormányzata nyílt közbeszerzésen keres vállalkozót a 2020-as budapesti olimpiai nagyprojekt mesterterve, vagyis a megvalósíthatósági terv elkészítésére.

Az ajánlatkérő 42 millió forintra becsüli a munkát - a felhívás a Közbeszerzési Értesítő szerdai számában jelent meg. Az úgynevezett Master Plannnak a szöveges és térképi összefoglalók mellett tartalmaznia kell a sportlogisztikai, és turizmus koncepciót, valamint a struktúra tervi koncepciót is. Emellett el kell végezni a kapcsolódó fejlesztések költség-haszon elemzését és költséghatékonysági vizsgálatát. Végül javaslatot kell tenni az Olimpiai Település Szerkezeti Terv és Fővárosi Szabályozási Keret Terv módosításaira valamint a Kerületi Szabályozási Terv elkészíttetésére.

Az ajánlattevőnek be kell mutatnia három város - általa készített - rendezési tervét és fejlesztési koncepcióját, továbbá három hálózati - közlekedési, közmű - infrastrukturális létesítmények fejlesztési tanulmányát.

A munka becsült értéke 42 millió forint. Az értékelésnél az ár esik latba a legnagyobb súllyal. Az ajánlattételi határidő augusztus 12. Az eredményhirdetésre szeptember 11-én, míg a szerződéskötésre szeptember 28-án kerül sor.