Az irányon gondolkodik a BUX

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A nyugati börzék fölfele indultak, míg keleten felemásan teljesítenek az indexek, de inkább esnek. Budapest gondolkodik, melyik irányt válassza.

Minimális mínuszban kezdte a napot a Budapesti Értéktőzsde vezető indexe. A BUX az első percekben esett, így majd 220 pontra eltávolodott a lélektani határnak tűnő 16 000-es szinttől, hamarosan azonban felfelé vette az irányt, s így egy órával a kereskedés kezdete után már enyhén a tegnapi záróérték fölött állt.

A vezető részvények közül ugyanakkor egyelőre csak az OTP és a Richter tud emelkedni. A bankpapír 0,4 százalékos pluszban, 3435 forinton járt 10 óra magasságában, míg a gyógyszeripari cég részvényeit 36 500 forinton jegyezték, ez 0,6 százalékos növekedést jelent a tegnap délutáni szinthez képest.

 

Esik ugyanakkor a Mol, s enyhe mínuszban áll a Magyar Telekom is. Utóbbi jelenleg 619 forinton forog a tegnapi 620-as zárást követően, míg előbbi fél százalékkal esik, s 12 790 forinton áll.

A nyugati tőzsdék mindeközben felfelé tartanak, a legjobban a frankfurti DAX-30 áll, amely 0,85 százalékkal erősödött. A párizsi CAC-40 majd 0,6, míg a londoni FTSE-100 bő 0,5 százalékos pluszban járt egy órával a nyitás után.

 

Felemásan teljesítenek ugyanakkor a régiós börzék. A prágai PX 0,6 százalékos többletet mutatott 10 órakor, a Varsó WIG-20 azonban 0,2 százalékon állt, a bukaresti BET pedig ennél is nagyobb mértékben, 0,6 százalékkal esett.

Ecoline