Virágzik a konferenciaturizmus, de rossz volt a nyári szezon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Világgazdaság/Napi Gazdaság
Tetszett a cikk?

Az előzetesen tervezettnél sokkal jobb adatokat produkált a beutazó- és a konferenciaturizmus az év eddig eltelt részében, a belföldi turizmus azonban nagyon megszenvedte a nyári rossz időt – derül ki a hétfői Világgazdaságból. A Napi Gazdaság is arról számol be, hogy felemás eredményei voltak az idei szezonnak.

A belföldi turizmus eredményeit nemcsak a rossz idő rontotta, hanem az is, hogy a cafetériaszabályok változása miatt jelentősen visszaesett az üdülési csekkek forgalma, a Széchenyi Kártya pedig várhatóan csak jövőre terjed el itthon. Elsősorban a vidéki szállodákat érintette a visszaesés - nyilatkozta a Világgazdaságnak a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója.

Horváth Gergely hozzátette: a konferenciaturizmus viszont virágzik, az év első felében 32 százalékkal több nemzetközi konferenciát rendeztek Magyarországon, mint egy évvel korábban.

A vezérigazgatóval a Napi Gazdaság is interjút közölt hétfői számában. Ebben Horváth Gergely arról beszélt, hogy az általa irányított társaság marketingcég, de elő tudná segíteni a turisztikai fejlesztések előkészítését is.

Szerinte az előrelépéshez sok minden hiányzik, egyebek mellett egy nagy budapesti konferencia-központ, az alacsonyabb kategóriájú szálláshelyek fejlesztése, illetve a szakma megtisztulása is.

A Napi Gazdaság cikke szerint Budapesten látszólag tele voltak az utcák a szezonban, de megfelelő forgalomról csak a hotelek egy része tudott beszámolni, mert a vendégek nagy része a lehető legolcsóbb szálláshelyeket választotta.