8 munkahelyi szokás, ami tönkreteheti karrierjét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elgondolkodott már azon, hogy miért nem tud előrelépni munkahelyén, vagy miért nem kap fizetésemelést? Lehet, hogy ennek nem feltétlenül a cég nehéz helyzete az oka, hanem a saját, karrierépítést visszafogó viselkedése.

A Business Insider összeszedett pár tippet arra, hogyan is lehet előléptetést, illetve fizetésemelést szerezni a munkahelyen, ugyanis előfordulhat, hogy nem feltétlenül a cég nehéz helyzete az oka annak, hogy a karrierünk egy helyben toporog.

Először is, promotáljuk a munkánkat. Lehet bármilyen fantasztikus is a munkánk, ha erről nem tud a menedzserünk, akkor ez semmit sem ér. Nem feltétlenül kell mindig védekező állásból beszélnünk, így ugyanis kollégáink és főnökünk sem biztos, hogy jelentőségteljes beszélgetéseket fogn velünk folytatni.

Ne hozzunk impulzív döntéseket a munkában. Ne hagyjunk ott egy munkát csak azért, mert a főnökünk olyat mondott, ami nem tetszik nekünk, vagy ne vállaljunk el egy munkát úgy, hogy ne gondoltuk volna át alaposan minden egyes részletét. Legyünk tolakodóak: ne agresszíven, de igyekezzünk érvényre juttatni saját véleményünket. Ez főleg akkor fontos, ha meg vagyunk győződve arról, hogy például a projekt, amiben részt veszünk, teljes kudarcra van ítélve.

Ne legyünk túl negatívak, ne panaszkodjunk folyamatosan, ezzel ugyanis igen kellemetlen környezetet teremthetünk magunk körül. Ne füllentsünk, még kicsit se, ugyanis azzal aláássuk szavahihetőségünket. Igyekezzünk magunkat összeszervezni: egy szervezetlen embertől hamar elfordulnak a kollégák (e-mailek el nem küldése, vagy találkozók figyelmen kívül hagyása).

Fontos elem még az is, hogy igyekezzük megtanulni az új technológiákat. Ha nem haladunk a technológiai fejlődéssel, akkor a kollégáink hamar elhúzhatnak mellettünk, mi pedig egy idő után nem fogjuk követni a munkát, amit végeznek.