Mészáros Lőrinc csak most adta el korábban letagadott cégét

Mészáros Lőrinc csak most adta el korábban letagadott cégét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár Mészáros Lőrinc hónapokkal ezelőtt letagadta, hogy még tulajdonos lenne az oroszországi Magyar Kft.-ben, az Átlátszó rábukkant az orosz iratokra, melyek szerint mindössze két hete adta el a tulajdonrészét, ráadásul az előzetesben lévő volt attasénak, Kiss Szilárdnak.

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester márciusban ugyan még azt állította, hogy már nem tulajdonos az oroszországi Magyar Kft. nevű cégben, amelyben a botrányba keveredett volt moszkvai attasé Kiss Szilárdnak is volt részesedése, az Átlátszó most azt írja, Mészáros csak július elején szállt ki a cégből, amiről korábban azt állította, nem is az övé.

Az Átlátszó azt írja, Mészárosnak 33 százalékos részesedése volt a cégben, Kiss Szilárdnak 34 százaléka volt, egy orosz nőnek, Ljugyisjeva Karina Alexandrovnának pedig szintén 33.

Az orosz adóhatóság honlapján található legfrissebb cégadatokból az derül ki, hogy az összesen 660 000 rubelnyit érő tulajdonrész eladását az orosz hatóság hivatalosan idén július 9-én jegyezte be, Mészáros és az orosz nő részesedését maga a kft. vette meg, vagyis az előzetes letartóztatásban lévő volt attasé maradt az egyedüli tulajdonos. Az új vezérigazgató egy eddig ismeretlen nő lett, Galiullina Alsu Nezimovna.

A rendőrség korábban bűncselekmény gyanújának hiányában elutasította a Mészáros Lőrinc elleni feljelentést, mert a felcsúti polgármester kihagyta vagyonnyilatkozatából a Magyar Kft.-t. Kiss Szilárd ellen még áprilisban emeltek vádat vesztegetés miatt.