Na, kivel ebédelt Habony és Orbán veje a Four Seasonsben?

Na, kivel ebédelt Habony és Orbán veje a Four Seasonsben?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Együtt ebédelt ma Tiborcz István, az MNV és a TV2 vezérigazgatója, a Századvég elnökhelyettese, valamint az államtól teljesen független Habony Árpád – szúrta ki Szigetvári Viktor ellenzéki politikus. Hogy miről beszélgettek, nem árulta el sem a vagyonkezelő, sem a Századvég.

"Vannak szállodák, ahol érdekes találkozni külföldi újságírókkal. A szomszédban: Tiborcz, MNV-vezér, Dirk Gerkens. Csak Habony hiányzik" – riadóztatta Twitterén az internetet Szigetvári Viktor, az Együtt alelnöke szerdán. Majd rövidesen korrigált: "Habony és Szalay-Bobroviczky is itt volt".

Ahogy az Index arról beszámolt, a potentátok szerda délben a Four Seasonsben találkoztak, ami már-már Habony Árpád törzshelyének számít. Több asztalt is elfoglaltak: Tiborcz István miniszterelnökvő Szivek Norberttel, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) vezérigazgatójával ebédelt, miközben egy másik asztalnál megjelent Dirk Gerkens, a TV2 jelenlegi és az RTL Klub volt vezérigazgatója, valamint Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Századvég Alapítvány elnökhelyettese. Később megérkezett Habony, a miniszterelnök tisztázatlan státuszú tanácsadója is.

A lapnak sem a Századvégtől, sem az MNV-től nem adtak választ arra a kérdésre, hogy mi volt a VIP-találkozó témája.

Archív képen Habony, más VIP-kkal
©

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a baloldali sajtó csak azért foglalkozik Habonnyal, mert sokan úgy gondolják, hogy "lehet égetni a Fideszt" ezzel a témával. Lázár a múlt heti kormányinfón igen keményen fogalmazott Habonnyal kapcsolatban, de az élet megcáfolni látszik szavait. Azt mondta, azért nem kötnek szerződést az érintett magyar állampolgárral, mert nem tartanak igényt a munkájára és a tanácsaira.

Pedig a Századvég, amellett, hogy tanulságos közvélemény-kutatásokat ad ki, bedolgozik és tanácsot ad az államnak, az MNV pedig, ahogy nevéből is adódik, az állami vagyonkezelő cég. A TV2 sem mondható teljesen függetlennek az államtól, mióta Andy Vajna filmügyi kormánybiztos tulajdonába került.

Nemrég Pápa Levente együttes politikus botlott bele az együtt étkező Matolcsy Görgy jegybankelnökbe és Polt Péter legfőbb ügyészbe egy indiai étteremben. Akkor a Legfőbb Ügyészség közölte: egyeztetett munkaebédről volt szó.

Hozzászólások