Hangfelvételeket foglaltak le Spédernél

Hangfelvételeket foglaltak le Spédernél

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Magyar Nemzet / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fideszes politikusokkal folytatott beszélgetésekről készült hangfelvételeket foglalt le a rendőrség a Spéder Zoltán érdekeltségeiben tartott házkutatások során.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai június 8-án tartottak házkutatást az FHB-bankcsoportnál és Spéder egyes érdekeltségeinél, miután a rendőrség csalás és más bűncselekmény gyanúja miatt nyomozást rendelt el – írja a Magyar Nemzet. Korábban pedig az FHB Jelzálogbankot több mint százmillió forintos bírsággal sújtotta az MNB, a tőzsdén felfüggesztették a bank papírjaival való kereskedést, a parlament pedig váratlanul törvényben regulázta meg a takarékszövetkezeti szektort, amelynek integrációját Spéder felügyelte. Emellett Spédert a kormányközeli médiumok is keményen támadni kezdték.

Az üzletember lakásán és a Magyar Posta Zrt.-nél is volt házkutatás. Azt azonban nem tudni, hogy a konkrétan honnan is vitték el a címben említett hangfelvételeket. Jelenleg három egymástól részben elkülönülő, részben összefüggő ügyben folyik nyomozás. A gyanú pedig az, hogy míg az FHB jól jött ki ezen üzletekből, az állam nem. Kérdés tehát, miként vett 49 százalékot a Magyar Posta az FHB Kereskedelmi Bankban 28,5 milliárd forintért; hogyan adta el a posta pénzszállító cégének egy részét; és miként osztozkodott az FHB és a posta a Díjbeszedő-csoport érdekeltségein.

A bomba az után robbant, hogy Demján Sándor nyílt levelet írt Orbán Viktornak, amely szerint Spéder az FHB-n keresztül kiveszi a vagyont a takarékokból. Demján később a nyilvánosság előtt egyenesen azt állította, Spéder az FHB Jelzálogbank élén „megtervezett bűnszövetkezetként” próbálta kisemmizni a takarékszövetkezeteket.

Mindeközben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiterjedt vizsgálatot kezdett az Index.hu portál kiadójánál, a Spéder Zoltán tulajdonában álló Central European Media & Publishing (CEMP) Zrt.-nél

Így lett kegyvesztett Simicska Lajos után Spéder Zoltán is

Ezt olvasta már? Köszönjük, üzenetét elküldük a szerzőnek. Köszönjük, üzenetét elküldük a címzettnek. Szabó Yvette, Juhász Gábor Az Orbán család érintettsége is szükséges volt ahhoz, hogy a kormányfő kilövési engedélyt adjon Spéder Zoltánra. A milliárdos üzletember, aki eddig kormányzati hátszéllel építette birodalmát, egy csapásra ellenséggé vált.

Hozzászólások