Folytatódik a hatalomátvétel a Mediaworksnél

Folytatódik a hatalomátvétel a Mediaworksnél

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Néhány éve még Nagy Magyarország címmel adott ki folyóiratot, és átnevezte volna a Szabó Ervin könyvtárat Szakács Árpád, aki mostantól a Mediaworks megyei lapjainak országos tartalmáért felelős főszerkesztője.

Tovább erősíti a kormányhoz közeli irányvonalat a Népszabadság kiadását felfüggesztő Mediaworks: a cég átszervezése után a kiadó megyei lapjainak országos tartalmát előállító szerkesztőség élére Szakács Árpádot nevezték ki Takács Zoltán helyére. Az új főszerkesztő a Magyar Időkből érkezett.

Akárcsak az új tartalomelőállítási vezető, Csermely Péter helyettesének, Pauska Zsoltnak, úgy Szakács Árpádnak is van tapasztalata a megyei lapok készítésével kapcsolatban. Az új főszerkesztő először a rövid életű Reggel című napilapnál, éppen Pauska vezetése alatt dolgozott, a lap 2005 novemberi bezárását követően pedig a mostani központi szerkesztőség elődjének a szerkesztője lett.

2008 után irányt váltott: egy erősen jobboldali irányba tartó történetírás fellendítőjeként előbb Nagy Magyarország, később a Történelemportál című folyóiratok kiadójaként volt ismert. A Nemzeti Konzervatív Történetkutató Alapítvány főigazgatójaként ő kezdeményezte a Szabó Ervin fővárosi könyvtárhálózat nevének megváltoztatását.

A napilapos újságíráshoz mindössze néhány hete tért vissza: október elsején lett a Magyar Idők munkatársa. Mostantól azonban ennél jóval szélesebb olvasóközönséghez szólhat majd: a Mediaworkshöz tartozó megyei lapokból összesen 240 ezret adnak el naponta.

A 12 megyei lapot, mellette pedig a Nemzeti Sportot és felfüggesztéséig a Népszabadságot is kiadó Mediaworksöt október végén vásárolta meg az Opimus Press, a céget Mészáros Lőrinchez kötik. A cég élére akkor nevezték ki Liszkay Gábort, a Magyar Időket kiadó cég első emberét. Akkor azt ígérték, minél előbb rendezik a Népszabadság sorsát, ám ehelyett lecserélték a Világgazdaság főszerkesztőjét és átszervezték a cég vezetését is.

Hozzászólások