A Spar-üzletek után most Andrássy úti palotát vettek Mészárosék

A Spar-üzletek után most Andrássy úti palotát vettek Mészárosék

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A neoreneszánsz stílusú, irodaházként üzemelő palotához 2,2 milliárd forintért jutott hozzá Mészáros új cége, az Appeninn. Az MTI híre szerint az adásvételt követően bérbe adják.

Erőteljes terjeszkedésbe kezdett a Mészáros-birodalomhoz került Appeninn holding, miután csütörtökön bejelentették, hozzájutottak 18, a Spar Magyarország Kft. által bérelt ingatlanhoz, ma pedig arról adtak ki közleményt, hogy megvásárolták a Dávid-háznak, korábban Andrássy-palota néven ismert "A" kategóriás irodaházat.

Az Index azt írja, az új szerzemény egy 1882-ben, neoreneszánsz stílusban épült ingatlan, amely az Andrássy Oktogonhoz közeli részén, gyakorlatilag a Terror Házával szemben található.

Az irodaházként üzemelő palota eddig egy Plaza House Kft. nevű cégé volt, ennek 100 százalékos tulajdonrészét vásárolta ma meg az Appeninn, a Spar-bizniszhez képest feleannyiért, 2,2 milliárd forintért. A lap úgy tudja, ez már a második olyan Andrássy úti irodaház, amely a cég tulajdonába került.

Az adásvétel áprilisban zárul le, az MTI híre szerint ezután az Appeninn Holdig az ingatlant bérbeadás útján hasznosítja, amelyből 7 százalék feletti éves hozamot vár a menedzsment.

Az irodaházakat, logisztikai ingatlanokat tulajdonló, illetve üzemeltető Appeninn részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek, a papírok csütörtöki záró ára 660 forint volt, éves minimum ára 207 forint, legmagasabb ára pedig 1173 forint - írta az MTI.

Hozzászólások