Ezt a hetet biztosan szívesen kitörölnék a csúcsgazdagok a naptárból

Ezt a hetet biztosan szívesen kitörölnék a csúcsgazdagok a naptárból

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A legnagyobb vesztes Mark Zuckerberg volt, akinek a magánvagyona 10,3 milliárd dollárral esett vissza egy hét leforgása alatt, miután botrányba keveredett cégével, a Facebookkal.

A részvénypiacok zuhanása  jelentős vagyonvesztést eredményezett a világ 500 leggazdagabb emberének is. A hét vesztese a Facebook vezére, Mark Zuckerberg volt, miután a cége árfolyama 14 százalékot veszített az értékéből. A hatalmas vagyonvesztés hatására Zuckerberg 3 helyet is rontott, így már csak a hetedik helyen szerepel a Bloomberg Billionaires Index felsorolásában.

De nem csak Zuckerbergnek volt nehéz hete, Larry Page (Alphabet) 4,6 milliárd dollárt, Jeff Bezos (Amazon) 6,1 milliárd dollárt, Warren Buffett (Berkshire Hathaway) 6,2 milliárd dollárt, míg Larry Ellison (Oracle) 6,9 milliárd dollárt veszített vagyonából.

A világ 500 leggazdagabb emberének vagyona egyébként mintegy 436 milliárd dollárral csökkent azóta, hogy a vezető amerikai részvényindexek január 26-án új csúcsokat állítottak be, majd a rákövetkező hónapokban fokozatosan veszítettek értékükből- írja a Portfólió. 

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.