Nem filmnek köszönheti George Clooney, hogy ő keres a legjobban

Nem filmnek köszönheti George Clooney, hogy ő keres a legjobban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A friss Forbes-listából az is kiderül, hányszor többet keresnek a férfi színészek, mint a színésznők.

Filmekben ugyan nem nagyon szerepelt, mégis George Clooney könyvelhette el a legtöbb pénzt az elmúlt egy évben a filmszínészek között – derül ki a Forbes friss listájából. A színész leginkább azzal kaszált, hogy egymilliárd dollárért adta el tequilamárkáját, a Casamigost, ebből egyedül ő 233 millió dollárt kapott.

Az 57 éves színészt a rangsorban Dwayne Johnson követi, a Szikla bruttó 124 millió dollárt keresett 2017 júniusa és 2018 júniusa között, részben azzal, hogy gázsiján túl részesedést tudott kiharcolni a Jumanji aktuális epizódjának profitjából is.

A harmadik Robert Downey Jr., aki 81 millió dollárt szerzett – főleg a Bosszúállókban játszott szerepéért. Chris Hemsworth karrierje legjobb évét zárta 64,5 millió dolláros bevétellel – ő a Thor: Ragnarök főszerepének köszönheti az összeg jó részét.

A világ tíz legjobban fizetett színésze összesen 748,5 millió dollárt kaszált, ami a négyszerese a tíz legjobban kereső színésznő összesített gázsijának. A Forbes ezt jórészt azzal magyarázza, hogy a nőknek ritkán osztanak jövedelmező főszerepeket a legnagyobb kasszasikereknek számító szuperhősös vagy akciósorozatokban. A színésznők listájának első helyezettje, Scarlett Johansson egyébként 40,5 milliót vihetett haza az elmúlt 12 hónapban, ennél még a legjobban kereső külföldi sztár is többet keresett: Jackie Chan 45,5 millió dolláros bevételre tett szert.

(Forbes)

Hozzászólások