Megszólalt a Fundamenta vezére: visszautasítja a Fidesz vádjait

Megszólalt a Fundamenta vezére: visszautasítja a Fidesz vádjait

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tátrai Bernadett a Portfolio konferenciáján beszélt.

Ma 1,5 millió lakástakarék-szerződés van a piacon, így 2-3 millió ember élet- és lakhatási körülményein javít a rendszer – mondta el Tátrai Bernadett, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. elnök-vezérigazgatója a Portfolio öngondoskodással foglalkozó konferenciáján.

A szakember hangsúlyozta: az állam a mostani lépéssel nem a teljes szektort szántja be, csak az állami támogatást. Elutasította azonban azt a vádat, hogy ez extraprofithoz segítette volna a pénztárakat.

Kiemelte, hogy az állam egy forint támogatásból 7 forintot generált a lakáspiacon, és a 60-70 milliárdos állami támogatás mind az ügyfelekhez kerül, miközben a pénztárak 110 milliárd forintnyi bevételt generálnak az államkasszának. Hozzátette: egy vállalkozás csak úgy tud profitot generálni, ha van befektetett tőke, és a Fundamentánál elmondható, hogy az eddig befektetett tőke máig nem térült meg, ennek ellenére a szolgáltató elkötelezett a piac és az ügyfelek irányába.

Kitért arra is, hogy szerinte a lakástakarékok igenis elősegítik az új építésű otthonok megépülését, a kihelyezett hitelösszegből ugyanannyit folyósítanak új építésre, mint a bankok.

(Portfolio)

Hozzászólások