Újabb milliárdokkal drágul a Puskás Aréna

Újabb milliárdokkal drágul a Puskás Aréna

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Többek között gyermekjátszóteret és pihenőparkot kell kialakítani az új összegből.

Újabb nyolcmilliárd forinttal emelkedtek a Puskás Aréna kivitelezési költségei – írja a Napi.hu az uniós közbeszerzési közlöny alapján.

A dokumentum magyarázatában az szerepel, hogy az ajánlattevő Nemzeti Sportközpontok (NSK) hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást folytatott a stadion kiegészítő tervezésére és kivitelezésére. Ezt az eredeti két nyertes cég, a Magyar Építő és a ZÁÉV nyerte el 8 milliárd 48 millió forinttal. Igaz, a Puskás-stadion neve helyett a 2020. évi labdarúgó Európa-bajnokság kiegészítő tervezése és kivitelezése szerepel a feladat meghatározásában. A kicsivel több mint 8 milliárd forintból a stadion melletti nyugati és keleti parkban kell többek között gyermekjátszóteret, pihenőparkot, pavilonokat és árusító helyeket kialakítani.

Az NS a közbeszerzési törvényre hivatkozva magyarázza, hogy hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást alkalmaztak.

A stadion kivitelezését a két cég még 2017-ben nyerte el 150 milliárd forinttal. Az eddigi folyamatos drágulás már 160 milliárd fölé vitte a költségeket, ez emelkedett most 170 milliárd közelébe. A két céggel augusztus 5-én kötött szerződést az újabb munkára az ajánlatkérő.

Hozzászólások