Legalább 3 millió forint végkielégítést kap Borkai Zsolt

Legalább 3 millió forint végkielégítést kap Borkai Zsolt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A képviselők akár 6 millióra is felemelhetik Borkai Zsolt végkielégítésének összegét, de a törvényileg garantált minimum 3 millió forint.

Azt, hogy a távozó polgármester mekkora végkielégítést kaphat, a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény szabályozza. A jogszabály szerint (aki elolvasná itt megteheti, a 225/D paragrafust keresse) a polgármesternek akkor jár végkielégítés, ha

Ha mindez igaz egy távozó városvezetőre (márpedig Borkaira igaz), akkor végkielégítéséként háromhavi illetményének megfelelő juttatást kaphat. Amikor egy hónappal ezelőtt megnézhettük Borkai addig nyilvánosságra nem hozott vagyonnyilatkozatát, abban azt láttuk: 2018-ban a polgármesteri fizetése kicsivel volt több egymillió forintnál. Vagyis nagyjából 3 millió forint lesz Borkai végkielégítése.

De ez csak a törvényi minimum. A képviselő-testület ugyanis dönthet úgy, hogy ennél nagyobb végkielégítést ad: akár meg is duplázhatják az összeget (Tarlós István dupla összeget kapott a fővárostól a minap). Azaz akár 6 milliót is kaphat Borkai, ha a győri fideszes képviselők úgy döntenek. Emellett, ha az elmúlt évekből vannak ki nem vett szabadnapjai, akkor az azokért járó pénzt is kifizetik neki.

Hozzászólások