szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A külföldi vendégek száma nőtt, a belföldieké csökkent szeptemberben az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

Szeptemberben a külföldi vendégek száma 2,6, a vendégéjszakáké 1,4 százalékkal nőtt, míg a belföldi vendégek száma 3,5, a vendégéjszakáké 4,7 százalékkal volt kevesebb, mint a múlt év azonos hónapjában – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal.

A kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött összesen 2,593 millió vendégéjszaka 1,3 százalékkal elmaradt a tavaly szeptemberitől.

A kereskedelmi szálláshelyek folyó áron számolt összes bruttó árbevétele 6,9 százalékkal emelkedett, és elérte az 52,317 milliárd forintot.

A Magyar Turisztikai Ügynökség ezzel kapcsolatban közölte, hogy tovább nőtt a turizmus árbevétele, a külföldi vendégekről pedig azt írták, hogy a szeptemberi top10 küldő országok közül növekedett az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, Oroszországból, Kínából, Spanyolországból és Romániából érkező turisták száma. Rajtuk kívül jelentősen emelkedett az Ukrajnából (+19,6 százalék), a Kanadából (+13,2 százalék), a Szlovákiából (+12,1 százalék) és az Olaszországból (+9,7 százalék) érkező turisták száma is.

A magyar vendégekről azt írták, a belföldi vendégforgalom motorja még mindig a Széchenyi Pihenőkártya, a kártyatulajdonosok 2 milliárd forintot költöttek velük, amely 72,3 százalékos emelkedést jelent 2018 azonos időszakához képest. 2019 első 9 hónapjában a kártyákról már közel 23 milliárd forintot használtak fel tulajdonosaik, ez szintén jelentős, 38,5 százalékos növekedést eredményez 2018 ugyanezen időszakához mérten.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Daczi Dóra Vállalkozás

A magyaroknak máig a pancsolás a wellbeing - ettől szenved a magyar gyógyturizmus

Miközben soha nem látott foglaltsági aránnyal működnek a magyar hotelek, a szakértők állítják, van a gyógyszállónál jobb hotelbefektetés is. Ráadásul a piacot uraló két wellnesslánc, Európa legnagyobb gyógyszállócsoportja, a nemrég a Danubius-resortokat is márkaneve alá vonó Ensana, valamint a Mészáros-érdekeltségben levő Hunguest hotelek mellé nagyüzemben már csak egy különleges, Magyarországon még sosem látott termékkel lenne érdemes beszállni. A gond csak az, hogy a magyarok inkább pancsolni szeretnek, nem fizetnek külön szolgáltatásokért.

Már több mint 100 ezer koronavírusos beteg halt meg Nagy-Britanniában

Már több mint 100 ezer koronavírusos beteg halt meg Nagy-Britanniában

Az EU is újra engedélyezte a Boeing 737 MAX gépek felszállását

Az EU is újra engedélyezte a Boeing 737 MAX gépek felszállását

Lepusztuló budapesti épületeikhez ragaszkodnak az oroszok, és nem partnerek a rendezésben

Lepusztuló budapesti épületeikhez ragaszkodnak az oroszok, és nem partnerek a rendezésben