Zuhan a forint, már 369 forintba kerül egy euró

Zuhan a forint, már 369 forintba kerül egy euró

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hatalmasat zuhan a forint, a reggeli 360-as árfolyamról 368-ig esett az euróval szemben. Amellett, hogy a nemzetközi hangulat nem segíti Közép-Európa devizáit, még a régiónk más pénzeihez képest is nagyot esik a forint.

Tovább tart a forint zuhanórepülése, és még előre látni sem nagyon lehet, hogy lesz ennek a vége. A hetet úgy kezdtük el, hogy az volt a kérdés, áttöri-e a forint/euró árfolyam a 360-as lélektani határt, és erre hamar meg is kaptuk a választ: hétfő kora délután már 360 forintba került egy euró.

Kedden pedig már annak is örülhettünk volna, ha 360-nál megáll az esés. A délelőttöt megdöbbentően rosszul indította a forint:

Innen már azt lehetett figyelni, mikor süllyed 365-re, de arra egy kicsivel többet kellett várni. Végül fél 12 előtt kicsivel ezt a lélektani határt is elértük, akkor 365,10-re ugrott a forint/euró árfolyam.

Azóta pedig csak tovább romlott a helyzet. Kora délutánra már 367-nél járt az árfolyam, aztán egészen durva beszakadás következett: délután 2-kor elértük a 368-as szintet, tíz perccel később már a 369-et.

A napi - és így természetesen történelmi - mélypont egyelőre 369,50.

A zuhanás oka egyértelműen az, hogy minden befektető menekíti a pénzét az igazán biztonságos devizákba, euróba, dollárba, vagy svájci frankba. De mi még a régiónk többi országához képest is rosszul állunk, a lengyel zlotyhoz és a cseh koronához képest is nagyot esett ma a forint.

Hozzászólások