szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kényszerszünet 238 embert érint a csempegyárban, a munkaviszonyuk az ígéretek szerint megmarad – írja a Zalai Hírlap.

Márton Péter, a Zalakerámia vezérigazgatójának tájékoztatása szerint a termelést március közepétől április végéig fogják szüneteltetni. Arra a kérdésre, hogy a teljes foglalkoztatott létszám, vagy csak a termelésben dolgozók munkáját kell szüneteltetni, azt válaszolta a vezérigazgató, hogy a gyáregység 320 munkavállalója közül 238 főt érint a leállás. Ugyanis csak a termelést állítják le átmenetileg, az adminisztráció, a logisztikai tevékenység és az értékesítés zavartalanul zajlik tovább az említett időszak alatt is.

- A piac 2008-ban nagyobb mértékben esett vissza a tervezettnél, és sajnos 2009-ben is további piaci csökkenéssel kell kalkulálnunk – indokolta a lépést a vezérigazgató. Hozzátette, a részvénytársaság egyelőre nem tervez létszámleépítést, mert a termelés újbóli beindítása után szükség lesz a jelenlegi létszámra. A leállás alatt mindenkinek megmarad munkaviszonya és 238 dolgozónak a mintegy másfél hónap alatt ún. állásidőt fizetnek.

 

hvg.hu Karrier

Fontosabb a tartalmas munka, mint a fizetés?

Egy friss nemzetközi munkaerő-piaci felmérés szerint a magyar munkavállalók több mint egyharmada kész elfogadni kisebb fizetést vagy alacsonyabb beosztást is, ha munkájával fontos vagy nagy jelentőségű eredmény eléréséhez járulhat hozzá.

hvg.hu Vállalkozás

Milyen logisztikai kihívásokat jelent a válság?

A válság egyik pozitív következménye lehet, hogy végre tisztulhat, koncentrálódhat a logisztikai szolgáltatói piac, amely bár fájdalmakkal jár, de csak így maradhatnak a piacon közép és hosszútávon is életképes jó minoségu szolgáltatásokkal rendelkezo cégek. Milyen trendek várhatóak a magyar logisztikai piacon? Körkép.

Köves Slomóék perlik a Mazsihiszt

Köves Slomóék perlik a Mazsihiszt

Bíróság elé állítják Matteo Salvinit

Bíróság elé állítják Matteo Salvinit

Emlékszik a Flappy Birdre? Becsempészték az Apple gépeire

Emlékszik a Flappy Birdre? Becsempészték az Apple gépeire