szerző:
Műértő
Tetszett a cikk?

A brit ArtReview folyóirat minden évben összeállítja a nemzetközi művészeti színtér és műkereskedelem 100 legbefolyásosabb szereplőjének rangsorát, a Power 100-at.

Az idei listán – fennállása óta először – magyar névvel is találkozhatunk: Somogyi Hajnalka művészettörténész, a független OFF-Biennále Budapest alapító-kurátora a 96. helyet szerezte meg. Az indoklás szerint az OFF Közép-Európa legfontosabb, a „semmiből” létrehozott alternatív kezdeményezésévé vált. A rangsor élére ezúttal – szokatlan, de korántsem váratlan módon –nem egy személy, hanem a Black Lives Matter mozgalom került.

Somogyi Hajnalka
©

 

Műértő Power 50 helyett 25

A Műértő folyóirat 2021. február–márciusi számában tizedik alkalommal jelenteti meg az ArtReview Power 100 mintájára (és hozzájárulásával) készült Magyar Power 50-et. A járvány okozta kényszerű körülmények, a színtér megszokottól eltérő, erősen korlátozott működése okán ebben az évben a lista 25 szereplős lesz, és ezúttal nemcsak személyekre, hanem intézményekre is lehet majd javaslatot tenni – különös tekintettel a vírushelyzettel számot vető, arra reagáló szakmai teljesítményekre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Győzelemmel nyitott a magyar válogatott a kézilabda-vébén

Győzelemmel nyitott a magyar válogatott a kézilabda-vébén

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával került kórházba egy dunaharaszti család

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával került kórházba egy dunaharaszti család

India megkezdte a világ legnagyobb oltási kampányát

India megkezdte a világ legnagyobb oltási kampányát