Kelleni fog a kiskabát és az esernyő is

Kelleni fog a kiskabát és az esernyő is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Hétfőn nem sok helyen látjatjuk a napot, több helyen esni is fog az eső. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között várható, délkeleten lesz a leghűvösebb, északnyugaton a legmelegebb.

Hétfőn általában erősen felhős vagy borult égkép lesz a jellemző, ugyanakkor a Dunántúl északnyugati tájain rövidebb-hosszabb időre a nap is kisüthet. Délkelet felől csapadéktömb húzódik előbb a délkeleti megyék, majd napközben az Alföld fölé, így arrafelé estig összességében sokfelé várható eső – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Délutántól a Dunántúl délkeleti, déli részein is mind több helyen eshet. Az északi, északkeleti szelet a Nyugat-Dunántúlon és az Alföldön erős széllökések kísérik, sőt Sopron és a Zempléni-hegység térségében viharos széllökések sem kizártak. Éjszaka az északi völgyekben és a Dunakanyar térségében foltokban köd képződhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 13 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között várható, délkeleten lesz a leghűvösebb, északnyugaton a legmelegebb.