szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

CalandivaA calandiva (KALANCHOE CALANDIVA) a korál virág telt virágú változata...

Calandiva

A calandiva (KALANCHOE CALANDIVA) a korál virág telt virágú változata, amely szinte egész évben folyamatosan virágzik. Az egyik legszínesebb és leghálásabb virág, amely egész évben januártól decemberig virágzik, és színekkel, vidámsággal telíti meg otthonunkat. A calandiva színvilága lenyűgöző, hiszen szinte minden színben kapható: piros, narancssárga, fehér sárga, rózsaszín és ezek árnyalataiban is vihetünk belőle otthonra.


Csoportosan nyíló apró virágaival és vastag húsos pozsgás leveleivel egyedülálló látványt nyújt. Szépen mutat egy fonott kosárban vagy egy színes kerámia kaspóban is. Az első tavaszi hónapokban még nagyon keveset kell locsolni, hiszen a vastag pozsgás levelek hosszú ideig képesek tárolni a vizet, így a túllocsolás végzetes lehet a növény számára. Cserepét tegyük minél világosabb helyre és hetente egyszer adjunk az öntöző vízhez virágzó dísznövényekhez való tápoldatot, ezt egészen őszig ismételjük meg minden héten.

A calandivát akár csak a korall virág többi fajtáját minden virágzás után vissza kell vágni, vagyis az elnyílt és elszáradt virágokat azonnal vágjuk ki, mert így a növény máris a következő virágra összpontosít. Ha ezt elmulasztjuk ne is várjunk új virágot!
Ha az elnyílt virágokat folyamatosan kivágjuk, és egész évben adagoljuk a tápoldatot a calandiva minden hónapban virágok tömegével ajándékoz meg minket. Virágboltban, kertészetben mini cserepes vagy 10-es cserépben vásárolható meg, 500-1400 forintos áron.

Fokföldi ibolya

Kedvencünk a fokföldi ibolya, amely igazából afrikai ibolya. Egész évben virágzik, színválasztéka hatalmas.
Ez a kedves kis színes virág, ha megfelelően gondozzuk, szinte egész évben virágokkal kedveskedik nekünk. Színválasztéka igen nagy: fehér, lila, bíbor, rózsaszín színek árnyalataiban pompázik. Ma már egyre több helyen látni telt virágú vagy épp mini fokföldi ibolyát. Aki egyszer megszerezett egy gyönyörű fokföldit, utána már szinte vadászni fog az új színekre, és új fajtákra.


Ha több cserép fokföldi ibolyát összeültetünk egy nagyobb lapos tálba, nagyon szép asztaldíszt kapunk. A mini növényeket pedig kisebb tálba vagy floráriumba ültessük. A nevét tévesen kapta, hiszen az eredeti neve afrikai ibolya.

Kedveli a meleg napos ablakokat, szobákat, jó tudni, hogy félárnyékban nem virágzik. Nyáron öntözzük rendszeresen, de a két locsolás között hagyjuk a földjét mindig kiszáradni, télen mérsékelten locsoljuk. Ha kaspóban tartjuk a növényt, figyeljünk oda arra, hogy ne a víz ne álljon meg a cserép alatt.
Kétévente egyszer érdemes átültetni nagyobb cserépbe, úgynevezett „A” típusú virágföldbe. Átlag szobahőmérsékleten is jól érzi magát, de kerüljük a huzatot és a hideg levegőt. Tavasztól őszig hetente egyszer adjunk neki virágzó tápoldatot.A begónia csoportba több fajta is tartozik, többek között a kerti begónia és a csüngő begónia. Ám szobába a nemesített begóniát (Begónia Elatior) javasoljuk, amely számtalan színben kapható. Választhatunk nyarat idéző piros, sárga vagy narancssárga színt, netán romantikus fehér, tört fehér vagy rózsaszín virágút is. Szinte egész évben kapható. Egy cserép begónia 1000-1500 Ft-ba kerül, ám pár cserép is elég ahhoz, hogy élénk színfolt legyen otthonunkban.

[[ Oldaltörés: Begónia ]]Begónia


A növényt világos, de nem tűző napos helyre tegyük, nyáron nem kedveli a nagy meleget ezért félárnyékos helyet válasszunk számára. Bár vízigényes növény, mégis a két locsolás között hagyjuk a földjét kissé kiszáradni, mert a túllocsolás végzetes lehet számára. Az elnyílt virágokat távolítsuk el a tőről, tavasztól őszig hetente egyszer tápoldatos vízzel locsoljuk meg, így szinte egész évben virágzik majd!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
32 ezer ember vesztette el a munkáját szeptemberben

32 ezer ember vesztette el a munkáját szeptemberben

Íme a republikánusok, akik Trump bukásáért és Biden győzelméért kampányolnak

Íme a republikánusok, akik Trump bukásáért és Biden győzelméért kampányolnak

Felfüggeszti miskolci beruházását a Lufthansa

Felfüggeszti miskolci beruházását a Lufthansa