szerző:
ingatlanmenedzser.hu

November 5-én nyitja meg kapuit Zágrábban aTriGranit 244 millió eurós beruházással épülő bevásárló-szórakoztató...

November 5-én nyitja meg kapuit Zágrábban aTriGranit 244 millió eurós beruházással épülő bevásárló-szórakoztató központja - adta hírül a Business.hr horvát üzleti lap. Az Arena Centar 175 ezer négyzetméteres területén 10 nagyobb és 200 közepes vagy kisebb méretű üzlethelyiséget alakítanak ki, helyet kap benne egy kilenctermes, 3D-s filmek vetítésére is alkalmas mozikomplexum, továbbá egy sportlétesítmény is. A mélygarázsban több mint háromezer autó parkolhat majd egyszerre.

A sportközpont és a plaza Zágrábban

Az üzleti lap beszámolója szerint itt nyitja meg a régióban az első üzletét a világ egyik legnagyobb ruházati kiskereskedelmi lánca, az amerikai GAP, de a H&M is elsőként itt nyit üzletet az országban. Az Arena Centar építése 2008-ban kezdődött a horvát főváros délnyugati részén, a tavaly elkészült zágrábi sportközpont mellett.

Versenyelőnye az a TriGranitnak, hogy korábban nyitott és központi helyre építette plazáját. Önmagában ez a tény azonban nem feledteti, hogy több kihívója is lehet. Egy már biztosan van, mégpedig az osztrák m2 Immobilien cég, amely a nyáron kapott építési engedélyt a főváros északi határába tervezett bevásárlóközponjtához.

Az Avenue Mall már működik Zágrábban

A  Supernova Zagreb bruttó 110 ezer négyzetméteres lesz, a cég szerint Horvátországban ez lesz a legmodernebb, energiatakarékos plaza. A társaság állítólag már 70 százalékban bérbeadta az üzleteket. Az osztrák társaság időközben megszerezte a hitelt is a 250 millió eurós beruházáshoz, az átadást 2011 őszére tervezi.

A 80 ezer négyzetméternyi bérterületen 200 kiskereskedelmi egységet alakítanak ki, 3600 autó számára lesz parkolóhely. Eddig az Inter Spar, a Peek & Cloppenburg, a Müller, az Elipso, a Humanic és az Esprit kötött le területet. Nagy dobás lehet a mozi mellett működő kaszinó. Úgy tudni, hogy a fejlesztő később egy hotelt és irodaházat is épít a bevásárlóközpont mellé.

A horvát turisztikai piac is vonzó a beruházóknak

 A vállalat egyébként nem új a horvát piacon, Zadarban és Karlovacban is nyitott hasonló központokat. Másutt az országban szintén van versenytársa a Demján-cégnek. A norvég Verdispar vállalat Varasd közelében már építi a Lumini névre keresztelt bevásárlóközpontját. A 45 millió eurós beruházás nyomán 80 üzlet nyílik egy bruttó 33 ezer négyzetméteres területen. A főbérlő egy 7200 négyzetmétert lekötött hipermarket lesz. Tervező a Chapman Taylor és a Studio XXl, a kivitelező a horvát Zagorje Technobeton.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Rossz hír Demjánnak

Nagy erőkkel folytatódik a TriGranit bevásárlóközpontjának kivitelezése Zágrábban, az Arena Centar a korábban...

Oroszországban mostantól büntetik az álhírterjesztést

Oroszországban mostantól büntetik az álhírterjesztést

Verebes István írja Koós János búcsúztatási beszédét

Verebes István írja Koós János búcsúztatási beszédét

Három éve küzdött a betegséggel Baló György

Három éve küzdött a betegséggel Baló György

Jogsija nem volt, de azért lopott autóval ment a helyi gyógyszertárba

Jogsija nem volt, de azért lopott autóval ment a helyi gyógyszertárba

Megint Federer volt Fucsovics edzőpartnere

Megint Federer volt Fucsovics edzőpartnere

Miért is kell úgy dobálni a „buzi” kifejezést, mint a röplabdát tesiórán?

Miért is kell úgy dobálni a „buzi” kifejezést, mint a röplabdát tesiórán?