Ínyenceknek: vízesés házilag

Ínyenceknek: vízesés házilag

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Nem csak az arabok szenvednek a forróságtól, mások is szomjaznak egy kis vízre.

Nem csak az arabok szenvednek a forróságtól, mások is szomjaznak egy kis vízre. Akár a családi házon vagy a villán belülre is építenek egy ilyet, hogy elkápráztassák vendégeiket. Most egy kaliforniai változatot mutatunk.

©
©

Palm Springsben még 1978-ban épült ez a három hálószobás, öt fürdőszobás hajlék. Legutóbbi tulajdonosa 2008-ban vásárolta meg potom 863 500 dollárért, s most több,  mint egymillió dollárért (1 175 000 USD) akarja eladni az általa kissé felújított ingatlant. Egyelőre nem tolonganak a vevőjelöltek, nyilván néhány hétig-hónapig várnak, ugyanis a válság a luxus kategóriában is pusztít, igaz, nem olyan mértékben, mint a közepes vagy kisebb átlagárú ingatlanoknál 

©
©

Vannak valódi vízeséssel együtt élő házak is, igaz, nem olyan fiatalok, mint a fenti kaliforniai. A legismertebb a híres Vízesés Ház Pennsylvaniában. Az a Kaufmann család megrendelésére készült még 1936-ban. Az epitinfo szerint a megrendelő ugyan eredetileg más stílusban gondolkodott, de amikor meglátták a kezdeti skicceket, egyből elfogadták a tervet, gyakorlatilag változtatások nélkül.

©

A főépületen kívül 1939-ig egy vendégház is épült, melyhez légies, oldott vonalú és lenyűgözően elegáns ívű lépcső vezet. Az építkezésben helyi mesteremberek vettek részt, akiknek folyamatos kihívást jelentett az akkoriban nem szokványos konzolos épület kivitelezése. A ház már az építkezés alatt híressé vált a meglepő megoldásainak köszönhetően.

Nehéz lehet aludni ebben a hegyvidéki házikóban
©