Partihelyet keres? Béreljen egy egész falut 10 millióért !

Partihelyet keres? Béreljen egy egész falut 10 millióért !

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu

A magánszállásokat közvetítő Airbnb és a Rent a Village by Xnet együttműködésének köszönhetően kilenc osztrák, német...

A magánszállásokat közvetítő Airbnb és a Rent a Village by Xnet együttműködésének köszönhetően kilenc osztrák, német és svájci falut is kínálnak az interneten. Mivel egy teljes település kibérlése meglehetően borsos összegbe kerül, a lehetőséggel jellemzően nagy multinacionális vállalatok élnek, amelyek ráuntak az egyforma konferenciaközpontokra és szállodákra, és izgalmasabb helyszínt kerestek céges rendezvényeiknek.

Brand település volt az első kibérelt falu

A különleges programban résztvevő első falu az osztrák Alpokban található Brand volt, amely azóta is a legnépszerűbb a bérelhető települések közül. Azoknak, akik igazi romantikára vágynak, például egy nagyszabású esküvő lebonyolításához, Karl Schwärzler a Salzburg környéki Goldegg am See-t ajánlja, amely saját középkori kastéllyal is büszkélkedhet.

Burgenlandban is lehet alkalmas kisebb falu
©

Volt is már egy pár, amely falut bérelt 25. házassági évfordulója megünneplésére, ám végül még a nagy nap előtt elváltak útjaik.Az Airbnb-n megtalálható a falvak teljes listája. Azoknak azonban, akik kedvet kaptak a falubérléshez, érdemes idejében elkezdeniük: a foglalás és az előkészületek legalább hat hónapot vesznek igénybe, de nagyon nagy csoportok esetében ez akár egy teljes év is lehet.

Svájcban a kevéssé ismert falvak lehetnek nyerők
©

A szolgáltatások a helyieknek megélhetést biztosítanak, a turizmusból élő városoknak pedig bevételt hoznak - mondja Karl Schwärzler, a Rent a Village vezérigazgatója.A BBC portálján (bbc.co.uk) olvasható írás szerint az éjszakánként 50-65 ezer dollár közötti ár mintegy 150 ember szállását és étkezését, valamint a céges arculat alapvető megjelenését foglalja magában. Egy kis plusz pénzért az utcanév táblákat is cégessé alakítják, logóval ellátott helyi "pénzt" nyomnak vagy akár színházi előadást is kerekítenek a vállalat alapításának történetéből.