Luxus hotelt építene a makói önkormányzat

Luxus hotelt építene a makói önkormányzat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Szállodává akarja visszaalakítani az önkormányzat a makói Korona emeleti részét, ahol most üzleti és...

Szállodává akarja visszaalakítani az önkormányzat a makói Korona emeleti részét, ahol most üzleti és konferenciaközpont működik irodákkal; hamarosan megbíz egy céget a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésével – adta hírül a delmagyar.hu.

A 70-es években így nézett ki a hotel
©

Az egyébként szépen felújított, a főtér hangulatát meghatározó épületben 1992-ig fogadtak vendéget. A hotel utolsó igazgatója Mészáros Sándor volt, aki 36 évet dolgozott itt. Mondhatni a Korona volt az élete, hiszen tanulóként kezdte. Ő úgy emlékszik: a Csongrád Megyei Vendéglátó Vállalat égisze alatt működött hotel fénykora az 1990-es német újraegyesítés előtti időszak volt. Akkoriban sok keletnémet és lengyel vendégük volt, aki a bolgár tengerpartra tartott. A makói Korona volt a Balkán előtt az utolsó hely, ahol érdemes volt aludni, és lehetett egy jót enni - számolt be a portál.

©

A Korona az akkori rangsor szerint a legalsó kategóriába tartozott. A berendezésével nem volt probléma, a felszereltsége viszont nem felelt meg a modernebb követelményeknek: 72 férőhellyel rendelkezett, 15 szobája volt, közte 2 lakosztály – saját fürdőszobája azonban csak ez utóbbi kettőnek volt. Egy szoba az utolsó időszakban 1000, egy lakosztály 1500 forintba került egy éjszakára. Jellemző volt, hogy az igényes vendégek inkább Szegeden kerestek szállást. Ugyanakkor a Korona mégis meghatározó része volt a város életének, hiszen éttermében egymást érték a bálok, lakodalmak, rendezvények – olykor egyszerre kettő is, egy a földszinten, egy az emeleten. Amikor futott a szekér, a szállodát, az ételbárt, az éjszakai bárt, az éttermet, a konyhát és a cukrászüzemet is beleszámolva 120 ember dolgozott itt.

©

A lap szerint Mészáros Sándor azt mondja: a szállodává való visszaalakításnak akkor van értelme, ha magasabb színvonalú lesz, mint volt annak idején. Nyugdíjasként kíváncsian várja, mi lesz a tervekből, de kétségei is vannak. Úgy tapasztalja, az átmenő forgalom most még nemigen áll meg Makón, és jó kérdés, hogy az új fürdő kedvéért mennyien maradnak itt.