Venne egy autóval megközelíthetetlen autószalont? Most megteheti

Venne egy autóval megközelíthetetlen autószalont? Most megteheti

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az autószalon mellett CBA-s ingatlan is szerepel a CIB Csoport visszavett ingatlanok értékesítésével foglalkozó leányvállalata, a Recovery Zrt. online aukcióján.

Hetedik alkalommal szervez online aukciót a CIB Csoport visszavett ingatlanok értékesítésével foglalkozó leányvállalata, a Recovery Zrt. Az értékesítésre felkínált portfólió nagy része kereskedelmi jellegű, ugyanakkor lehetőség nyílik lakó-, üzleti- és ipari ingatlanok megvásárlására is.

Az aukción meghirdetett ötven kereskedelmi és lakóingatlan többsége a 250 millió forint alatti árkategóriába tartozik. Az aukció hozzávetőleg egy hónapig tart, és szeptember 17-től él majd a villámár (Buy Now) funkció: ezzel a gyorsan reagálók már a tényleges licitálás megkezdése előtt megszerezhetik az eladásra felkínált ingatlanokat, mégpedig egy fix, a piaci árnál akár 10-15 százalékkal alacsonyabb áron. Az őszi ingatlanárverés különlegessége, hogy azok az ingatlanok, amelyek nem keltek el villámáron, egy 27 órás liciten vesznek részt: a licitálás október 8-án 9 órakor kezdődik, és 9-én délig tart majd. Ez idő alatt a kezdőlicit átlagosan az eredeti vételár 65 százalékáról indul, de egyes ingatlanoknál a kikiáltási ár akár ennél nagyobb mértékben is csökkenhet. A júniusi aukcióban a meghirdetett ingatlanok közel fele talált gazdára lelt, mégpedig a korábban hirdetett eladási árhoz képest átlagosan 20 százalékos kedvezmény mellett.

A listán a lakóparki ingatlanok és családi házak mellett több érdekesség is található. 98 milliós villámáron hirdetik például a pécsi volt Citroen-szalont, ahol viszont meglepő módon „az ingatlanba történő autóval való bejutás jelenleg nem megoldott, mivel a korábbi kocsi behajtó a szomszédos telken található”. Eladó a Larus telephelye is. A cég az egyetlen magyar tulajdonú vállalkozás, amely Irakban üzleteket szerzett. Az évente mintegy 2500 modult gyártó velencei – az Agrokomplex egykori területén működő – telephely bőven el volt látva megrendeléssel, de most már az összes kapcsolódó kft-t felszámolták. A csaknem 25 ezer négyzetméteren található felépítményeket 115 milliós villámáron kínáljk, a földterület állami tulajdonban van. Eladóvá vált egy CBA-raktár és iroda is; a 4570 négyzetméteres cserkúti ingatlant 200 milióért lehet villámáron elvinni.