Tetszett a cikk?

Nagy Imre volt miniszterelnök házánál tett látogatásán Medgyessy Péter kormányfő bejelentette, hogy a ház, melyet eddig csak kutatók látogathattak, megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. Korábban a Vértanúk terén, illetve Rákoskeresztúri Köztemető 301-es parcellájánál emlékeztek az 1958. június 16-án kivégzett Nagy Imrére és mártírtársaira a közjogi méltóságok és képviselőik.

Medgyessy Nagy Imre és mártírtársai emléknapján, kivégzésük és újratemetésük évfordulója alkalmából látogatott el az emlékházba; az épület 1949 és 1956 között a néhai miniszterelnök otthona volt. A látogatáskor a kormányfő az 1956-os forradalom és szabadságharc miniszterelnökének romániai, snagovi száműzetésével kapcsolatos dokumentumok egy dossziéját adta át Nagy Erzsébetnek, a néhai miniszterelnök lányának. Medgyessy ez alkalommal bejelentette: az emlékház - amelyet eddig csak kutatók látogathattak - megnyitja kapuit a nagyközönség előtt.
Korábban a Vértanúk terén a közjogi méltóságok, illetve a Rákoskeresztúri Köztemető 301-es parcellájánál, a 45 éve kivégzett Nagy Imre és a vértanúk szimbolikus sírjánál, valamint a 298-as parcella központi kopjafájánál a kegyelet virágait helyezte el és tiszteletét fejezte ki a Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, a köztársasági elnök nevében Becker Pál hivatalvezető, a kormány nevében Iváncsik Imre, a honvédelmi tárca államtitkára. A helyszínre, melyet nagy erőkkel biztosítottak, csak az emlékezők és kisszámú közönség látogathatott; a megemlékezés rendzavarás nélkül zajlott le. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több mint 27 milliárdot fizetne a TikTok, hogy ne induljon ellene per

Több mint 27 milliárdot fizetne a TikTok, hogy ne induljon ellene per

Merkely: Egyre többen vannak lélegeztetőgépen, szomorú, hogy sokan nem mennek el az oltásra

Merkely: Egyre többen vannak lélegeztetőgépen, szomorú, hogy sokan nem mennek el az oltásra

Méregdrágán kelt el Rod Stewart egykori periszkópos Lamborghinije

Méregdrágán kelt el Rod Stewart egykori periszkópos Lamborghinije