szerző:
MTI

Az MSZP elnökhelyettese a közszolgálati televízió reggeli műsorában a Kulcsár-féle lehallgatási jegyzőkönyvek ügyében tett nyilatkozatában nevezte a polgári párt hozzáállását hazaárulónak.

"Törvényes eljárás esetében bevinni a politikai nyilvánosságba egy olyan ügyet, aminél pontosan tudja a Fidesz, hogy törvényesen jártak el, azt gondolom, hogy ez az, ami megingatja az emberek bizalmát a magyar társadalom intézményei iránt, és ez hazaárulás. Ezt a világon mindenütt, minden országban hazaárulásnak tartják" - fogalmazott Szekeres Imre a Nap-keltében.

Az ügy háttere, hogy Répássy Róbert (Fidesz) még kedden közölte, hogy a nemzetbiztonsági bizottság ülésén kiderült, a Nemzetbiztonsági Hivatal megsemmisítette azt az 595 lehallgatási jegyzőkönyvet, amely Kulcsár Attila, a K and H Equities egykori vezető beosztású, a brókerbotrányban több tízmilliárdos sikkasztással gyanúsított munkatársának telefonbeszélgetéseit tartalmazták.

A megsemmisítés miatt Répássy Róbert és Demeter Ervin, ugyancsak fideszes politikus szerdán távozásra szólította fel Tóth Andrást, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításában közreműködő politikai államtitkárt.

Tóth elmondta, hogy nem mond le. Szerinte a nyomozóhatóságok minden lehallgatási anyagot megismerhettek, a selejtezések pedig a jogszabályoknak megfelelően zajlottak.

Szekeres arról is szólt, hogy Kövér László, a Fidesz vezető politikusa egy televíziós műsorban elmondta, a lehallgatási jegyzőkönyveket törvényesen semmisítették meg.

"Neki tudnia kell, ő volt nemzetbiztonsági tárca nélküli miniszter" – szögezte le Szekeres.

Az MSZP elnökhelyettese vitatta az őt kérdező újságírók ellenvetését, hogy a Fidesz bírálatát hazaárulásnak lehet minősíteni.

"Ha valaki tudván-tudja, hogy amit mond, még egyszer hangsúlyozom, tudván-tudja, pontosan tudja, hogy törvényes volt az eljárás, és politikai okokból, nyilvánosság előtt egy olyan helyzetet teremt, amely lejáratja az intézményeket, és ha ezek az intézmények egyébként az ország biztonságát, még egyszer mondom, az ország biztonságát érintik, akkor ez hazaárulás" - fejtette ki álláspontját a szocialista politikus.

Szekeres szerint az általa megfogalmazottak alapján nem arról van szó, hogy politikust, vagy intézményt ért volna politikai bírálat.

A jegyzőkönyvek kérdését közvetlenül megelőzően Szekeres Imre arról beszélt, hogy az MSZP nem kíván részt venni a választási kampány "sárdobálásában", majd közölte, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság szombati tisztújító közgyűlésén - a triatlon sportág elnökeként - nem fog Schmitt Pál mandátumának megújítására szavazni, mert a MOB jelenlegi elnöke a Fidesz alelnökeként március 15-én elmondott beszédében az árulás felemlegetésével "megosztotta az országot és ez elfogadhatatlan".

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Az MSZP előásta az Orbán-bányákat

A szocialisták szerint Orbán Viktornak tisztáznia kell, milyen kapcsolatai vannak neki és családjának a Fidesz múlt héten elfogott volt gazdasági tanácsadójával, Varga Tamással és családjával.

MTI Itthon

Megsemmisítették Kulcsár lehallgatási jegyzőkönyveit

"Színtiszta képtelenségnek" minősítette Tóth András nemzetbiztonsági államtitkár azt a feltételezést, miszerint a jegyzőkönyveket azért semmisítettek volna meg, mert azokból fény derülhetett volna Kulcsár politikai kapcsolatrendszerére.

MTI Itthon

Összefoglaló is készült Kulcsár telefonbeszélgetéseiből

A Nemzetbiztonsági Szolgálatnál tartalmi összefoglaló készült Kulcsár Attila lehallgatott telefonbeszélgetéseiről, melyet Demeter Ervin (Fidesz), az Orbán-kormány volt titokminisztere is megismerhet, ha azt az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága megszavazza - közölte egy kereskedelmi rádió műsorában szerdán este a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításában közreműködő politikai államtitkár.

MTI Itthon

MSZP: valószínű, hogy az ÉS-nek valós jegyzőkönyve van

Orbán Viktor egy televíziós műsorban nem cáfolta meg az Élet és Irodalom (ÉS) értesüléseit, ezért valószínű, hogy a hetilap valóságos jegyzőkönyvek birtokában van - jelentette ki a Tokaj-ügy kapcsán Szabó Zoltán sajtótájékoztatón.

hvg.hu Itthon

Sajtóper várható a Kulcsár-vallomás miatt

Jogi lépéseket kezdeményez a Synergon Rt. a Demokrata című lap ellen - tudta meg a hvg.hu. A hetilap ugyanis azt írta Kulcsár Attila állítólagos vallomására hivatkozva, hogy az informatikai cég Baja Ferenc közreműködésével próbált állami megrendeléshez jutni.

Itthon

Fejlemények a Kulcsár-ügyben

A HVG csütörtöki számában megjelenő értesülések szerint az eddig kiszivárgottaknál terhelőbb dolgokat is vallott szocialista prominensekre az újabban ismét az ügyészségen faggatott Kulcsár Attila exbróker. Így nem minden alap nélkül tartanak attól MSZP-s berkekben, hogy a brókerügy kampánytémává válik.

Marabu FékNyúz: Az anyjuk kipcsakját!

Marabu FékNyúz: Az anyjuk kipcsakját!

Nem lesz Orbán-beszéd október 23-án

Nem lesz Orbán-beszéd október 23-án

Ilyen, amikor Brüsszel nem küld pénzt: 45,5 milliárd határvédelemre és a migrációra

Ilyen, amikor Brüsszel nem küld pénzt: 45,5 milliárd határvédelemre és a migrációra

Farkas Franciska: Félelem nélkül élek

Farkas Franciska: Félelem nélkül élek

Nem oldódott meg a legendás pilótanő eltűnésének rejtélye

Nem oldódott meg a legendás pilótanő eltűnésének rejtélye

Trump megint beindult: beteg embernek nevezte a képviselőház elnökét, majd magát dicsérte

Trump megint beindult: beteg embernek nevezte a képviselőház elnökét, majd magát dicsérte