szerző:
MTI

Orbán Viktor egy csütörtöki rádiós interjúban munkája lényegének azt nevezte, hogy megpróbálja tartani a lelket az emberekben, és közös célokat alakítson ki velük. Az MSZP szóvivője szerint viszont a Fidesz elnöke az utóbbi három évben "a parlament egyik legnagyobb munkakerülőjévé vált".

A Fidesz elnöke a Magyar Rádió Háttér című műsorában azzal a műsorvezetői kérdéssel kapcsolatban fejtette ki véleményét, miért nem reagál a parlamentben, amikor a miniszterelnök felszólalásaiban megemlíti őt. Orbán Viktor hangsúlyozta: a képviselők munkájának lényege nem a vita, hanem a cselekvés, és "mindenkinek azt érdemes cselekedni, amire van ereje".

"Nekem arra van erőm elsősorban, hogy megpróbáljam tartani az emberekben a lelket, minél több emberrel találkozzam és beszéljek velük, meghallgassam őket és közös célokat próbáljak velük kialakítani; nem az ellenzékkel és az emberekkel közös célokat, hanem Magyarország polgárai számára, mindenki számára osztható közös célokat (...), ez ma a munkám lényege" - mondta.

A volt miniszterelnök hangsúlyozta: "eljön az idő", amikor megszólal majd a parlamentben, és reméli, hogy meglesz ehhez a megfelelő hangulat is, amikor nem pártoskodás, hanem közös munka jellemzi majd az Országgyűlést. Kérdésre válaszolva ugyanakkor elárulta, Áder János frakcióvezetővel mindig megbeszélik adjanak-e választ a miniszterelnök parlamenti kijelentéseire. "Meg szoktam tőle kérdezni mindig, hogy szóljak, ne szóljak" - mondta.

Véleménye szerint a magyar közéletet jelenleg az "itt és most cselekvő emberek" helyett, az "egykor, később, majd emberek" gondolkodása és személyisége határozza meg. "Kártyavárépítés folyik" - fogalmazott a pártelnök, aki elmondta azt is, hogy a Fidesz választási stratégiájában olyan fontos kérdések szerepelnek majd, mint a munkahelyteremtés, a vállalkozások segítése, a nemzetegyesítés vagy a kettős állampolgárság ügye.

A személyével és családjával kapcsolatban a Tokaj-ügyben megfogalmazott állításokról azt mondta: már a szocialisták sem hisznek igazán "az egészben". "Azt hiszem, hogy olyan kötelességszerűen ütik a vesémet, megszokásból, vagy a jó ég tudja pontosan miért, talán jól is esik nekik" - jegyezte meg.

Nyakó István, az MSZP szóvivője viszont úgy reagált: "ciki az ügy", hiszen tagadhatatlan tény, hogy Orbán Viktor még nem adott érdemi választ a személyével kapcsolatos állításokra. "Ő épít kártyavárat ezzel kapcsolatban" - tette hozzá a politikus, megjegyezve, hogy a Fidesz elnöke még egyetlen pert sem indított a Tokaj-ügyben.

Nyakó hozzátette, az utóbbi három és fél évben Orbán Viktor a "parlament egyik legnagyobb munkakerülőjévé vált", aki "három és fél éves hallgatási fogadalmához híven kerüli az országgyűlés plenáris ülésein való felszólalást". Álláspontja szerint nem csak az MSZP, de a választópolgárok is várnak arra, hogy Orbán Viktor a parlament falai között adjon magyarázatot a Tokaj-ügyre, vagy vessen fel problémákat, amelyeket ő érzékel.

"A kérdés csak az, hogy ha ezt tovább folytatja, mikor óhajt lemondani képviselői mandátumáról" - mondta Nyakó István.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Szóvivői adok-kapok Orbán hiányzása miatt

Az MSZP szerint miközben Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a munka becsületének visszaadását hirdeti, el se nagyon jár munkahelyére, az Országgyűlésbe - mondta Nyakó István, a párt szóvivője. A Fidesz szóvivője szerint ugyanakkor egy miniszterelnök munkáját nem beszédeinek hossza és száma alapján lehet értékelni.

MTI Itthon

Újra összeült a Gyurcsány- és Orbán-bizottság

Mind az Orbán-család, mind a Gyurcsány-Apró érdekkör meggazdagodását vizsgáló parlamenti bizottságok összeültek szerdán. A Sárazsadány-Szárhegy dülő-Tokajhegyalja Kft. tokaji földvásárlásainak körülményeiről részjelentést fogadtak el, az Apró-Gyurcsány érdekkör milliárdjainak titkait vizsgáló bizottság pedig meghallgatta Erdős Ákos üzletembert, valamint döntött arról: nem ad felhatalmazást a bizottság elnökének, hogy iratokat kérhessen be Budapest II. kerületének önkormányzatától, a cégbíróságtól és az Altus Rt.-től.

Itthon

Gyurcsány utolérte Orbánt

Alig változtak egy hónap alatt a politikusok rokonszenvindexei. Egyetlen esemény, hogy az utóbbi félévben népszerű Orbán Viktor mellé felzárkózott a kormányfő – derül Ki a Szonda Ipsos Népszabadságban közölt felméréséből.

MTI Itthon

Állami támogatás növelhette az Orbán-földek értékét

Részjelentést fogadott el az Orbán-bizottság szerdai budapesti ülésén, amely szerint jelentősen megnövekedett az Orbán Viktor felesége által 2001-ben Felcsút környékén vásárolt földterületek értéke azt követően, hogy másfél hónappal a földtulajdon megszerzése után a térség nagymértékű címzett támogatást kapott.

Egy napot sem töltött az LMP-ben, akit jogszerűtlenül zártak ki

Egy napot sem töltött az LMP-ben, akit jogszerűtlenül zártak ki

Gigantikus, lebomló festményt festettek az Eiffel-torony lábához

Gigantikus, lebomló festményt festettek az Eiffel-torony lábához

Óriásit ment Rasovszky a Balatonban

Óriásit ment Rasovszky a Balatonban

Ötszörös eltiltása ellenére, drogosan rendezett autós ámokfutást egy férfi Mosonmagyaróváron

Ötszörös eltiltása ellenére, drogosan rendezett autós ámokfutást egy férfi Mosonmagyaróváron

Szándékosan süllyesztettek el egy repülőt Törökországban

Szándékosan süllyesztettek el egy repülőt Törökországban

Elindul az osztrák választáson a megbukott Strache felesége

Elindul az osztrák választáson a megbukott Strache felesége