szerző:
MTI

Borult ég lesz holnap, bár egyre csökkenő felhőzettel - jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Eleinte túlnyomóan borult lesz az ég, majd csütörtök reggeltől északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Többfelé várható havazás, főleg délen és nyugaton havas eső is előfordulhat. Csütörtökön napközben elsősorban keleten alakulhat ki havazás, hózápor. A déli szél nyugatira fordul, és időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, -6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 0, +5 fok között valószínű.

Az időjárási helyzet Európában: a Kelet-európai-síkság felett anticiklon hatására kevés a felhő, csapadék csak elvétve fordul elő. Jelenleg a kontinensen itt van a
leghidegebb, a hőmérséklet csúcsértéke nagy területen nem éri el a -15 fokot sem. Ugyancsak anticiklon alakítja Délnyugat-Európa időjárását, azonban itt jóval melegebb van, többnyire 10, 15 fokig emelkedik a hőmérséklet. Ugyanakkor ciklonok teszik változékonnyá az Északi-tenger környékének időjárását, ahol többnyire erősen felhős az ég, többfelé esik az eső, a keletre fekvő, hidegebb területeken havazik. A hőmérséklet csúcsértéke itt általában -1, +6 fok között változik. A következő 24 órában a Kárpát-medence időjárását az említett ciklon határozza meg, egymást követik a különböző jellegű időjárási frontok, és többször kell havazásra, havas esőre számítani.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Tech

A klímaváltozás ötmilliárd ember éhhalálához vezethet

Hogyan hat majd a globális felmelegedés Földünk növény- és állatvilágára? Erre a kérdésre keresi a választ Bill Hare, a Potsdam Institute for Climate Impact Research kutatója, aki a klímaváltozás apokaliptikus vízióját vázolta fel.

Hét nap

KLÍMAKOMPROMISSZUM

A globális felmelegedésről az ENSZ égisze alatt a kanadai Montrealban tartott konferencia résztvevői a múlt szombaton...

MTI Világ

Az erdőirtás is bekerül a klíma-tárgyalások napirendjébe

Az erdőirtást is felveszik a klímaváltozásról szóló tárgyalások napirendjére, de a Montrealban jelenleg zajló 11. nemzetközi klímakonferencián még nem várható lényegi döntés a kérdésben - közölte csütörtökön az ENSZ egyik illetékese.

hvg.hu Tech

Milyen klímaváltozást hoz az üvegházhatás?

A Science magazin 125. évfordulójának alkalmából cikksorozatot közöl, amelyben a tudomány és a technika legizgalmasabb kérdéseit boncolgatják. Ezekből a témákból szemezgettünk nyári sorozatunkhoz, amelynek legújabb darabja az üvegházhatás következményeit taglalja.

Társadalom

Klímaváltozás

Még nem igazán világos, hogy új nyelven a régi vonalat folytatja-e, avagy új eszményekre építve az eddigitől markánsan különböző szociáldemokrata politikát csinál a 2006-os választásokig a Gyurcsány-kormány. A produkció azonban, mint 1998 és 2002 között, most is egyszemélyes.

hvg.hu Tech

Sivatagi klíma köszönthet be Magyarországon

Módosulnak az évszakok Magyarországon a klímaváltozás hatására, nyáron kevesebb, télen pedig az eddiginél több csapadék várható - jósolják a hazai kutatók. A megállíthatatlan globális felmelegedésnek gazdasági hatásai is vannak, főképp az energiafogyasztás és az egészségügyi ellátás terén. A következő 50 éven belül akár több mint 11°C-kal is emelkedhet Földünk átlaghőmérséklete.

MTI Világ

A klímaváltozást jelzik az áradások?

Az elmúlt években tapasztalt szélsőséges időjárási jelenségek jól illeszkednek a globális felmelegedésen alapuló modellekbe és prognózisokba - fogalmazott Herbert Formayer, a bécsi mezőgazdasági egyetem (Boku) meteorológiai intézetének munkatársa.

Új magyar alkalmazás készült, amellyel csereberélheti és el is adhatja megunt ruháit

Új magyar alkalmazás készült, amellyel csereberélheti és el is adhatja megunt ruháit

Gigászi bírságot kapott az EU-tól a MasterCard

Gigászi bírságot kapott az EU-tól a MasterCard

Ez érdekes: mágneses okostelefont tervezett a Samsung

Ez érdekes: mágneses okostelefont tervezett a Samsung

Megszűnnek a rendszeres sajtótájékoztatók a Fehér Házban

Megszűnnek a rendszeres sajtótájékoztatók a Fehér Házban

Családapák új álma: 825 lóerős kombi Mercedes E-osztály

Családapák új álma: 825 lóerős kombi Mercedes E-osztály

Sokkal könnyebb lesz a földhivatali ügyintézés, ha valóra válik a kormány terve

Sokkal könnyebb lesz a földhivatali ügyintézés, ha valóra válik a kormány terve