szerző:
MTI

Szakértői bizottságot hozott létre az országos rendőrfőkapitány a múlt hétfőn az MTV-székháznál történt események rendőrszakmai kivizsgálására - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szerdán.

A tájékoztatás szerint az öttagú bizottság vezetője Ignácz István dandártábornok, Pest megyei rendőrfőkapitány. Emellett tagja még két rendőri vezető és két külső szakértő, őket a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, illetve a Rendőrtiszti Főiskola delegálta a bizottságba.

Bene László országos rendőrfőkapitány kedden a Rendészeti Biztonsági Szolgálatnál (Rebisz) tett kormányfői látogatáskor elmondta: a székházat védő rendőri egység parancsnokával szemben nem indul eljárás. A szakmai vizsgálatnak nem a személyi felelősség megállapítása ebben a pillanatban a célja, hanem a tapasztalatok megfogalmazása.

Kijelentette: megvizsgálják annak a napnak a teljes történetét, onnan kezdve, hogy elkezdődött a biztosítás, odáig, hogy kedden reggel befejeződött. Áttekintik, hogy a jogszabályi alapok kellően szilárdak-e, és megfelelnek-e a követelményeknek - tette hozzá. 

"Az a célunk, hogy a vizsgálat alapján olyan intézkedéseket hozzunk, hogy ilyen esetek többet ne fordulhassanak elő. Amennyiben a szakmai vizsgálat felveti a személyes felelősség kérdését, akkor majd a miniszter úr ezekről dönt" - mondta. 

Arra a kérdésre, hogy miért egy hét késedelemmel kezdenek a vizsgálathoz, azt mondta: az első napokban a legfontosabb az volt, hogy rendet tegyenek. Mostanra konszolidálódott csak annyira a helyzet, hogy már ezzel is foglalkozhatnak - mondta.

Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter hétfőn jelentette be, hogy nyilvános lesz az a vizsgálati anyag, amely a köztelevízió múlt hétfői ostroma kapcsán a rendőrség és annak vezetői ténykedését elemzi majd.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Bombariadó van a köztévében

Bombariadót rendeltek el szerda este a Magyar Televízió Szabadság téri székházában. Egy ismeretlen férfi 20 órakor felhívta a tűzoltóság ingyenesen hívható 105-ös telefonszámát és közölte, hogy éjfélkor felrobbantja az épületet.

MTI Itthon

MTV: mit csinált ott a volt fideszes képviselő?

Egy volt fideszes országgyűlési képviselő, Birkás Tivadar is jelen volt hétfő éjjel a Szabadság téri eseményeknél. Az egykori honatya azt állítja: nem vett részt a rendbontásban, csupán szemlélője volt a történteknek.

MTI Itthon

Még nem dőlt el, hogy fizet-e az MTV-nek a biztosító

A Magyar Televízió (MTV) székháza a Generali-Pridenciánál volt biztosítva. A biztosító szakértői szerda délután befejezték a kárszemlét, de még nincs információ a kár összegéről, és arról sem, hogy a biztosító vállalja-e azt.

MTI Itthon

ORTT: terítéken az m3 és a tévészékház ostroma

Már ezen a héten tárgyal a médiahatóság a Magyar Televízió tervezett, ám soha el nem indított közéleti csatornájának nyilvántartásból való törléséről – derül ki az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) e heti üléseinek napirendjéből. A testület az MTV székháza elleni erőszakos támadás közvetítésivel is foglalkozni fog.

hvg.hu Itthon

A Fidesz az MTV-t kárhoztatja és együttérez a sérült tüntetőkkel

A Fidesz az Európai Újságírók Szövetséghez fordul a Hír Televíziót ért támadások miatt, és egyben felháborítónak tartja Rudi Zoltánnak, az MTV elnökének magatartását. A Magyar Televízió értetlenül fogadta a Fidesz rágalmait, ugyanis átvették a petíciót.

hvg.hu Itthon

Vízágyúval szorították ki a támadókat a köztévéből

Mintegy félszáz tüntető vonult a Kossuth térről a Magyar Televízió elé – adta hírül a Hír TV este tíz órakor. Tizenegykor a huligánokkal megerősített tömeg megindult az épület ellen, a rendőrök visszahúzódtak, majd vízágyúval szorították vissza őket. A rendőrség bejelentette: eljárást indítanak a támadók ellen, és meg fogják akadályozni, hogy bárki is bejusson a székházba. Több gépkocsi lángol a környéken, robbanások hallhatók.

MTI Itthon

Az MTV-székház új tulajdonosa nem ijedt meg

Michael Tippin, a budapesti Tőzsdepalota kanadai tulajdonosa megerősítette, hogy cége, a torontói Tippin Corporation a vandál cselekmények ellenére fenntartja az ingatlannal kapcsolatos fejlesztési terveit, sőt további befektetéseket tervez Budapesten.

hvg.hu Itthon

Fotógaléria a tévészékház feldúlásáról

Kedd hajnalban negyed kettőkor a tüntetők közül többen a főbejáraton bejutottak a Magyar Televízió székházának épületébe. Az épület elfoglalását brutális csata előzte meg.

Itthon

Az MTV székház épületében 231 milliós kárt okoztak

A hétfő esti pusztítás nyomán 231 milliós kár keletkezett a Magyar Televízió épületében és az eszközökben. Közben a politikusok is beszálltak a feldúlt Szabadság tér helyreállításába, hangzott el a Híradóban.

MTI Itthon

Továbbra is le van zárva a Szabadság tér

Rendőrségi kordon zárja le szerda reggel a Szabadság teret, a rendőrök szemmel láthatóan csak azokat engedik át a kordonon, akik a környező épületekben dolgoznak vagy laknak.

MTI/hvg.hu Itthon

Nem kérnek a HírTv-ből a Parlamentben és az MTV-nél

A HírTv tegnapi, Szabadság téri tudósítóját nem engedték be a Parlamentbe, és az MTV sajtótájékoztatójáról is kivezetette a csatorna stábját a Magyar Televízió elnöke, Rudi Zoltán. Az SZDSZ bocsánatkérést követel, míg a HírTv a szabad tájékoztatás jogáért aggódik.

MTI Itthon

Azonnal megkezdik a Szabadság tér helyreállítását

Azonnal megkezdik a fővárosban az V. kerületi Szabadság tér helyreállítását - közölte keddi sajtótájékoztatóján Steiner Pál Belváros-Lipótváros polgármestere, aki szerint a munkálatok több mint tízmillió forintba fognak kerülni.

MTI Világ

Kiutasították Szlovákiából az MTV ostromát vezérlő férfit

Címoldalán, szalagcímben emeli ki egy pozsonyi napilap, hogy a Magyar Televízió épülete elleni ostromot az a Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke vezérelte, akit szombaton azért utasítottak ki Szlovákiából, mert a szlovákiai magyarok elleni támadások miatt próbált a pozsonyi utcán tiltakozni.

Előkerültek Saint-Exupéry vázlatai A kis hercegről

Előkerültek Saint-Exupéry vázlatai A kis hercegről

Nem elírás: több mint 8 millió virtuális univerzumot hoztak létre amerikai tudósok

Nem elírás: több mint 8 millió virtuális univerzumot hoztak létre amerikai tudósok

Mihez kezd egy menekült család három mobiltelefonnal?

Mihez kezd egy menekült család három mobiltelefonnal?

Elődöntős Vancouverben Babos Tímea

Elődöntős Vancouverben Babos Tímea

A kormány egy év alatt 35 milliárdot költött propagandára

A kormány egy év alatt 35 milliárdot költött propagandára

Megjelent Szijjártó testvére a kamionsportban, ömlik az állami pénz

Megjelent Szijjártó testvére a kamionsportban, ömlik az állami pénz