szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Nemzeti Nyomozó Iroda lezárta a nyomozást az újságírónő állítólagos elrablása és megverése ügyében.

Karácsony előtt lezárta a nyomozást Kármán Irén ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda, amely azt állapította meg, hogy az újságírónőt nem rabolták el a nyílt utcán otthona közeléből június 22-én este tíz óra után, ahogy azt ő állította, bár az igaz, hogy egy-két nappal korábban erős ütésektől vagy rúgásoktól életveszélyes hasi sérüléseket szenvedett - írta a csütörtöki Népszabadság.

Kármán Irén
© Mizik Marcell
Az állítása szerint június 22-én pesterzsébeti lakása közelében, a nyílt utcán bántalmazott, majd onnan elrabolt, és összekötözött kézzel-lábbal a Duna-parton kidobott Kármán Irén újságírónő ügyében annak idején életveszélyes sérülést okozó bántalmazás miatt indult eljárás - emlékeztet a lap, majd hozzáteszi: információik szerint az eljárást azzal zárta le a rendőrség, hogy a nyomozás adatai alapján a tettes kilétét nem sikerült megállapítani, s eredmény az eljárás folytatásától sem remélhető. 

Ezzel szemben az újságírónő miatt elrendelt eljárást bűncselekmény hiányában szüntették meg, azaz a rendőrség fenntartotta a július 4-i sajtótájékoztatóján elhangzottakat: megtámadása, bántalmazása és elrablása ott, akkor és úgy nem történhetett meg, ahogy azt Kármán Irén a rendőrségi vallomásában állította. A lap úgy tudja, a rendőrség még karácsony előtt postázta a nyomozást megszüntető határozatát Kármán Irénnek, aki panasszal élhet az abban foglaltak ellen az ügyészségen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vélemény

Kármán Irén vádol: marketingtrükk?

Kármán Irén oknyomozó újságírónő "Szemben a maffiával – olajozott viszonyok" című dokumentumfilmjének bemutatója mérsékelt érdeklődést keltett, hasonlóan tavasszal megjelent kötete fogadtatásához. Pedig közben a szerző áldozatként is belekeveredett a saját ügyébe. A sok kételkedő ellenében arról kívánta meggyőzni a közvéleményt, hogy amikor ez év június 22-én ismeretlen tettesek súlyosan bántalmazták, majd megkötözve, életveszélyes állapotban magára hagyták, oknyomozó tevékenységét torolták meg rajta, mivel tényfeltárása túl sok érdeket sértett.

Vélemény

Kármán Irén reagál Pelle János cikkére

Kármán Irén nyílt levélben válaszol Pelle Jánosnak a Szemben a maffiával – avagy olajozott viszonyok című film sajtóbemutatója alkalmából írt cikkére. A levelet az alábbiakban közöljük.

Itthon

Tasnádi mellett tűnt fel Kármán Irén szerzőtársa

Maga Kármán Irén vetette fel, hogy megveretése kapcsolatban állhat az egykori Cattani-csoportról szóló filmje készítésével. A hvg.hu forrásai kételkednek ebben. Az 1991-ben létrejött bűnüldöző csoportról Kármánnak ugyanis elsősorban Labancz Ferenc szolgáltatott adatokat, így az újságíró aligha juthatott a maffiakörök érdekeit sértő információkhoz.

hvg.hu Itthon

Szilvásy: a szolgálat nem hallgatta le Kármán Irént

Találkozón járt Szilvásy György titkosszolgálatokat felügyelő miniszternél a június 22-én megvert újságírónő, Kármán Irén, hogy megtudja, kik hallgatták le a telefonját a megveretése előtt három hónapon át. A miniszter úgy tájékoztatta Kármánt, hogy az NBH nem.

Vélemény

Kármán: „Tamás nem az informátorom volt”

A Nemzeti Nyomozó Iroda bizonyítékokra hivatkozik, és azt állítja, hogy Kármán Irént nem ott, nem akkor és nem úgy bántalmazták, ahogy korábban vallomásában elmondta. Interjúnk a riporternővel még e megdöbbentő bejelentés előtt született, de már ebben fény derül arra a sajátos kapcsolatrendszerre, amely Kármán Irén körül létrejött.

Hét nap

A Kármán-ügy

A Nemzeti Nyomozóiroda megszüntette a személyes szabadság megsértése miatt indított büntetőeljárást a Kármán Irén...

Csikász Brigitta Itthon

Kármán: „megfigyeltettek a feljelentés kapcsán”

Egyik kerületi bíróságról a másikra került át a Kármán Irén ellen indult rágalmazási per, amelyet a kecskeméti maffia-per egyik elítéltje indított az újságíróval szemben. Szerdán csak az illetékes bíróságot állapították meg, így a tárgyalás csak hónapok múlva folytatódhat.

Jövőre is támogathatnák pénz nélkül maradt pártjukat a parlamenti frakciók

Jövőre is támogathatnák pénz nélkül maradt pártjukat a parlamenti frakciók

Orbán nem várta meg, hogy a vírus lenullázza a gazdaságot, inkább ő maga vágta földhöz

Orbán nem várta meg, hogy a vírus lenullázza a gazdaságot, inkább ő maga vágta földhöz

Melvyn Krauss: Brüsszel fausti alkut kötött, Orbán fellélegezhet, de csak átmenetileg

Melvyn Krauss: Brüsszel fausti alkut kötött, Orbán fellélegezhet, de csak átmenetileg