Gyorshajtási rekord az M3-as nyíregyházi szakaszán

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gyorshajtási rekordot mért a traffipax az M3-as autópálya új nyíregyházi szakaszán szerdán, ahol 214 kilométeres óránkénti sebességgel száguldott egy autós - közölte Páll Sándor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság alezredese.

A csúcstartó Audi vezetője természetesen a legnagyobb összegű bírságra számíthat, 150 ezer forintot kell majd fizetnie büntetésként - mondta a nyírségi főkapitányság autópálya forgalomellenőrző és balesethelyszínelő alosztályának vezetője.

Az alezredes tájékoztatása szerint az alosztály járőrei szerdán mindössze néhány órán át tartottak traffipaxos ellenőrzést a sztrádán, s 30 felvételt készítettek a megengedett 130 kilométeres óránkénti sebességet jelentősen túllépőkről.

A fotókon szereplő autók vezetői 160 feletti sebességgel hajtottak az M3-as nyíregyházi részén, s a rendőrségtől a fénykép mellé természetesen megkapják a közigazgatási bírságról szóló értesítést a befizetési csekkel együtt. Szabolcsban a legtöbb balesetet minden negyedik-ötödik balesetet a gyorshajtók okoznak az évi mintegy 1200 karambolból.