Komoly vihar Dél-Borsodban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Legalább száz embernek el kell hagynia otthonát a dél-borsodi Bogácson, ahol fákat csavart ki, házak tetőszerkezetét rongálta meg és villanyoszlopokat döntött ki a viharos erejű szél hétfőn.

Rétközi Ferenc, a Borsod megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője közölte: összeült a település képviselő-testülete, hogy összefogjanak a károk elhárításában. Pontos adatokat a testületi ülés után várhatóak a károkról.

Korábban arról számolt be, hogy akik nem kaptak szállást ismerősöknél, rokonoknál, őket a helyi iskola tornacsarnokában helyezik el. A településen legalább száz épület sérült meg a viharban, a károk felmérése jelenleg is tart. A megyei katasztrófavédelem gondoskodott a takarók és lepedők szállításáról.

A viharban hárman sérültek meg: egy nő mellkas sérülést szenvedett, ugyanis a fából készült melléképületében tartózkodott, ahol rádőlt valami. Egy idős nőt egy lezuhanó palalemez sebesített meg, egy embert pedig a zivatarban megrémült kutya harapott meg.

Hozzátette: a jéggel párosult zivatar miatt fák és villanyoszlopok dőltek az úttestre, valamint a házakra, a sérült tetőszerkezeteket befedik fóliával.