szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal döntése értelmében is le kell bontani XII. kerületben három éve engedély nélkül emelt Turul-szobrot – értesült a Népszabadság és a Népszava.

A másodfokú hatóságként eljáró regionális közigazgatási hivatal vezetője hétfői döntésében elutasította a július elején a szoborra kiadott fennmaradási engedélyt. Forgács Imre egyúttal a ferencvárosi jegyzőt jelölte ki a szobor eltávolítását elrendelő korábbi bírósági döntés végrehajtására – olvasható a napilapokban.

Oszvári István, a IX. kerület jegyzője a döntés után a Népszavának azt mondta: végre fogja hajtani a bíróság jogerős ítéletét, ha kell karhatalmi erővel távolítatja el a szobrot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Újra téma lesz a turulszobor

Tucatnyi beruházással összefüggő kérdésről, az ezekhez igényelt EU-pályázatokról, számos sporttámogatási kérelemről és az iskolai erőszak elleni intézkedési tervről is tárgyal ma a Fővárosi Közgyűlés.

Vélemény

Bevetésen a Turuljugend - a faji dzsihád előérzete

Erődemonstrációs haknikörutat szervezett a Gárda, mire válaszul a Jobbik félkatonai szervezetének betiltását indítványozta az ügyészség. Lépésük azonban tüneti kezelésnek is gyenge. Szimpla pótcselekvés, besétálás az ordas eszmék vallóinak csapdájába. Ehelyett politikai és társadalmi immunreakció kell - véli publicistánk.

MTI Itthon

Nem kell a fővárosnak a turulszobor

A XII. kerületi turulszobor fennmaradásához ma sem adott tulajdonosi hozzájárulást a Fővárosi Közgyűlés. A polgári áldozatoknak azonban új emlékművet állíthat a kerület a városrész egy másik területén.

Kétezer forintért ön is horgolhat üldögélő Bernie Sanders babát

Kétezer forintért ön is horgolhat üldögélő Bernie Sanders babát

Ennél szokatlanabb előzést biztosan nehéz lenne találni - videó

Ennél szokatlanabb előzést biztosan nehéz lenne találni - videó

A világ egyik legnagyobb drogbáróját fogták el Amszterdamban

A világ egyik legnagyobb drogbáróját fogták el Amszterdamban