szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kiadható Magyarországnak Jozef Rohác, a többrendbeli gyilkossággal vádolt és a budapesti Aranykéz utcai robbantásokkal kapcsolatba hozható szlovák állampolgár - döntött a prágai városi bíróság.

"A kiadatás minden feltétele teljesült" - jelentette ki Petr Kulawiak, a bíróság szóvivője. A nemzetközi körözés alatt álló Rohácot október végén tartóztatták le Prágában

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Helyi érték

Öt napja néma az Aranykéz utcai robbantás gyanúsítottja

Vasárnap egy rutinellenőrzés során tartóztatták le Jozef Rohacot, aki a cseh rendőrség tájékoztatása szerint elfogása óta semmilyen formában nem kommunikál a rendőrökkel. Közben Rohac fia azt is kétségbe vonta, hogy egyáltalán az apja az akit elfogtak -írja a szlovákiai Új Szó.

MTI Világ

Pozsony is kérni fogja az Aranykéz utcai merénylő kiadatását

Miután kedden az Interpol magyar irodája megindította a Prágában elfogott, magyarországi robbantásokkal is kapcsolatba hozott Jozef Rohác kiadatásának procedúráját, a szlovák rendőrség szóvivője bejelentette: Pozsony akkor is ragaszkodik a szlovák állampolgárságú Rohác kiadatásához, ha a cseh hatóságok úgy döntenek, hogy Rohácot a magyar hatóságok kezére adják.

Csikász Brigitta Vélemény

Beszél-e az Aranykéz utcai robbantás gyanúsítottja?

Két hónapon belül bármikor kiadhatják hazánknak a Prága közelében elfogott Jozef Rohacot, akinek köze lehetett az 1998. július 2-án történt Aranykéz utcai robbantáshoz és egy gyilkossági kísérlethez. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a férfit el is tudják ítélni, ugyanis közvetlen bizonyíték nincs ellene. Ráadásul a nyomozás irányítói közül szinte senki sincs már a rendőrségen.

hvg.hu Világ

Kiknek dolgozhatott az Aranykéz utcai merénylő?

Az Interpol magyar irodája megkezdte a Prágában elfogott, a magyarországi robbantásokkal kapcsolatba hozott Jozef Rohác kiadatásával és Magyarországra szállításával kapcsolatos szervezési, előkészítési munkálatokat - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden. De kicsoda is Jozef Rohác?

Nem mindig a vásárló jár jól az új jótállási szabályokkal

Nem mindig a vásárló jár jól az új jótállási szabályokkal

Kilenc évvel Auschwitz előtt írta: „Lehet, hogy gáz fojtja tüdőnkbe a versünk”

Kilenc évvel Auschwitz előtt írta: „Lehet, hogy gáz fojtja tüdőnkbe a versünk”

Egy túszválság, amely megváltoztathatta egy amerikai elnökválasztás eredményét

Egy túszválság, amely megváltoztathatta egy amerikai elnökválasztás eredményét