Vona Gábor: a Magyar Gárda folytatja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Magyar Gárda megszüntetésére vonatkozó elsőfokú bírósági ítélet semmit nem jelent, tovább folytatják tevékenységüket - jelentette ki a szervezetet életre hívó Jobbik elnöke szombaton Budapesten, a Parlament épülete előtt tartott tüntetésen.

© MTI
A rendőrség által fémkordonokkal körbezárt területen mintegy ezer ember, köztük 350 gárdista vett részt a Fővárosi Bíróság (FB), még december 16-án hozott elsőfokú, a gárdát feloszlató ítélete miatti tiltakozó megmozduláson.
   
Vona Gábor az árpádsávos és jobbikos zászlókat lobogtató emberek és a katonai alakzatban álló egyenruhás gárdisták előtt úgy fogalmazott: a gárda egy "legyőzhetetlen eszme", a mozgalom feloszlathatatlan, de ha jogerősen feloszlatja a bíróság az egyesületüket, akkor egy másik egyesület alapítanak, vagy asztaltársaság formájában tovább viszik a magyar gárda ügyét.
   
Morvai Krisztina jogász szerint a Magyar Gárdát azért akarják eltüntetni, mert a "nemzeti ellenállás jelképe" lett, de ellenállnak a támadásoknak, és visszaveszik az országot azoktól, akik túszul ejtették.