Tatárszentgyörgy: a helyiek félnek, de nyugodtan telt az éjjel

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/HavariaPress

Nyugodtan telt az éjszaka a tegnap hajnali gyilkosság helyszínén, Tatárszentgyörgyön - mondta az MTI-nek a település polgármestere kedd reggel. A biztonság kedvéért rendőrök járőröztek az utcákon, de esetleges atrocitásra utaló jeleket nem tapasztaltak.

© MTI
Berente Lászlóné arról számolt be, hogy a faluban a romák attól rettegnek, hogy az ő házuk lesz a soron következő célpont, a többiek pedig attól, hogy romabosszú áldozataivá válhatnak. Az önkormányzat mindent megtesz az emberek megnyugtatásáért, és az elhunytak családját anyagilag is segíti. A polgármester hétfőn rendkívüli testületi ülést hívott össze, amelyen 50000 forintos gyorssegély kiutalásáról döntöttek, és a temetés költségeihez is hozzá kívánnak járulni, várhatóan 200000 forinttal. Kedden a Vöröskereszt élelmiszercsomagot visz a családnak, és helyi gyűjtés is indult. 

A polgármester elmondta: a falu lakói körében, mint ahogy az ilyenkor lenni szokott, elkezdődtek a találgatások a gyilkosság lehetséges tetteseiről. A legtöbben - ő maga is - úgy vélik, hogy nem volt olyan éles konfliktus a viszonylag rendezetten élő család és a településen lakó más családok között, ami a gyilkossághoz vezethetett volna, valószínűbbnek tűnik  egy "külső, országos szervezet" által végrehajtott támadás.

Vizsgálják a tatárszentgyörgyi rendőri intézkedést

Vizsgálatot rendelt el a Pest megyei rendőrfőkapitány a tatárszentgyörgyi kettős emberölés helyszínén történt rendőri intézkedéssel kapcsolatban - értesült a HavariaPress. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Ármós Sándor a rendőri intézkedések vizsgálata mellett elrendelte a fokozott rendőri jelenlétet is a Pest megyei községben.

A helyszíni szemlét végző dabasi rendőrség először közigazgatási eljárásban indított vizsgálatot, annál is inkább, mert a holttestek elsődleges orvosi vizsgálata során sem merült fel az idegenkezűség gyanúja. Ám miután - feltehetőleg vadászfegyverből leadott - lövésnyomokat fedeztek fel az áldozatokon, több emberen elkövetett emberölésre változtatták át az ügy minősítését és nyomozást indítottak, ismeretlen tettes ellen.

A bűncselekmény további nyomozását a Nemzeti Nyomozó Iroda vette át, Bencze József országos rendőrfőkapitány pedig tízmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki az ismeretlen elkövető(k) mielőbbi elfogása érdekében.