Telekcsaló Fidesz-jelölt?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Ugyanazt a földet kétszer is eladta a kilencvenes évek közepén Pintér László, aki az áprilisi választáson a Fidesz–KDNP támogatásával a lenti választókerületben indul – ez derül ki abból a feljelentésből, amit a magát megtévesztettnek mondó osztrák vásárló, Maximilian Hammer tett.

A HVG birtokába került dokumentum szerint Pintér, aki a szerződés aláírásakor Kerkakutas polgármestere volt, a vételárat két részletben kérte, a másodikat azonban – ahogy azt egy magnófelvétel is tanúsítja – kétszeri átvette, egyszer a vevőtől, illetve a koordináció hiányát kihasználva annak megbízottjától is.  Az osztrák vevő – aki azt is sérelmezi, hogy Pintér a saját telke eladásakor úgynevezett „polgármesteri pótlékként” 125 ezer forintot is pluszban felszámolt – állítja, három opciós szerződést is kötött a polgármesterrel.

Ám később – minthogy a külföldiek termőföldszerzése törvényi korlátozásba ütközött – Pintér a vevő ügyvédjének olyan színlelt szerződéses megoldást javasolt, amit a jogi képviselő tanácsára visszautasítottak. Az érintett politikust lapzártánkig nem sikerült elérni, a megyei bíróságon pedig azt mondták, korábbi büntetőügyről lévén szó, adatvédelmi okokból nem adhatnak tájékoztatást, ezért nem tudni, mi lett a feljelentés sorsa.

Pintért egyébként a – földmoratórium meghosszabbítását szorgalmazó – Fidesz Nógrádi László helyett indítja idén, aki korábban biztosan hozta a körzetet, és legutóbb úgy verte meg az akkor még kisgazda színekben indult Pintért, hogy utóbbi mindössze 2,5 százalékot kapott.

 

 

Hozzászólások